Väinämöisen veljeskunta
Keskiarvo 2.67
2.67 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (3)
Kirjahyllytilastot

Väinämöisen veljeskunta

Pierre Charrel
Julkaistu: lokakuu 23, 2017 (Reuna)
Alkuperäinen nimi: Les Fantômes de la Guerre d'Hiver
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia

Suomentaneet Reetta Lahtinen ja Emilia Nieminen. Kansi: Veera Miettinen. Sidottu.

Talvisodan aaveet ranskalaiskirjailijan silmin

Käsite ”talvisodan ihme” saa uuden merkityksen ranskalaiskirjailijan romaanissa. Tarina käynnistyy vuoden 1939 taisteluista, joissa puna-armeijan sotilas Oblediev todistaa kolmen suomalaissotilaan taikavoimia. He sytyttävät vihollisen palamaan pelkällä tahdonvoimalla.

Kirjassa seikkailevat Väinämöisen veljeskunnan jäsenet voivat muuttaa peruselementit maan, veden, ilman ja tulen aseiksi. Heillä on muitakin Lönnrotilta opittuja okkultistisia voimia, he voivat mm. hidastaa ikääntymistään. Ei-lineaarinen aikakäsitys antaa mahdollisuuden vyöryttää sadan vuoden ajalta Suomen, muiden Pohjoismaiden ja Baltian historian tapahtumia, joiden kulkuun veljeskunnan jäsenet puuttuvat.

Miten he käyttävät taitojaan, hyvään vai pahaan? Suunnitelma Venäjän presidentin surmaamisesta vuonna 2017 jakaa veljeskunnan jäsenet kahteen leiriin. Fiktion sekä todellisen lähihistorian ja tulevaisuuden yhdistäminen antaa mahdollisuuden luoda vaihtoehtoista geopolitiikkaa.

Ranskalainen historianopettaja Pierre Charrel (1971) on asunut kaksi vuotta Suomessa ja matkustellut Pohjoismaissa. Hän halusi kirjoittaa romaanin rakkaudesta Suomeen ja kiinnostuksesta sen historiaan, ”outoihin” elokuviin, rikostarinoihin ja fantasiakirjoihin. Näin syntyi oudosti kiehtova romaani, erikoislaatuinen kunnianosoitus satavuotiaalle Suomelle!

muokattu 04.09.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

Hurjien tarinoiden talo (Hurjien tarinoiden talo, #1)FC Akateemiset (Kiekkomaailma, #32)AnachéVeritaikaAlice Peilintakamaassa

Kirja-arvioita (1)

Truuners95 avatar
Kirjoittanut
4.0

Kiehtova maagijoukkojen yhteentörmäys ja läpileikkaus heidän (fiktiiviseen) historiaansa. Tarinaan oli laitettu viittauksia niin ruotsalaisita lastenkirjoista, kuin elokuvistakin. Loppua kohden jännitys kohosi ja en kyennyt laskemaan kirjaa käsistäni ennen loppuratkaisua.

Paikalla 4 jäsentä ja 45 vierailijaa
Eija, NoctilucA, Thialfi, LordStenhammar
Uusin jäsen: Ella Parviainen
Jäseniä yhteensä: 9445