Kuninkaan kahleet

Hopea #3 / 4
@ Victoria Aveyard
Kuninkaan kahleet (Hopea #3) - Victoria Aveyard 7.30   104

Alkuteos ilmestynyt 2017. Suomentanut Jussi Korhonen. Kansi Sanna-Reeta Meilahti. Sidottu.

Valtaisan menestyksen saavuttaneen fantasiasarjan odotettu uutuus!

Victoria Aveyardin Hopea-sarjan hengästyttävässä kolmannessa osassa liittolaiset punnitaan ja mahtavat armeijat kohtaavat toisensa. Mutta kuka johtaa uusveristen ja kapinallisten armeijan taisteluun, kun salamatyttö Mare Barrow on kadottanut kipinänsä ja viruu sadistisen kuningas Mavenin vankina? Olivatko kaikki hänen ja muiden uusveristen tekemät uhraukset turhia? Maven jatkaa kuolleen äitinsä, julman kuningatar Elaran perintöä ja hallitsee valtakuntaansa ja vankiaan häikäilemättömästi.

Maren ystäviensä kanssa yhdistämä ja kouluttama uusveristen ja punaisten kapinallisten armeija jatkaa järjestäytymistä ja kasvaa entisestään. He valmistautuvat vääjäämättä edessä olevaan sotaan tietäen että varjoissa piileskelyn aika on lopullisesti ohitse. Prinssi Cal, Maren rakastettu ja punaisten hopeaverinen liittolainen on päättänyt, ettei mikään estä häntä vapauttamasta salamatyttöä pahan veljensä kynsistä.

”Kuninkaan kahleet palkitsee ruhtinaallisesti sarjan kolmatta osaa kuumeisesti odottaneet fantasiakirjallisuuden fanit.” – VOYA

"Nerokas teos. Loppuhuipennus oli huikean intensiivinen, sarjasta on tullut yksi suosikeistani!!" – Cait, Goodreads

"Kaikki tässä kirjassa oli hyvää. Tapahtumapaikkojen kuvaus, henkilöhahmot, taistelut, rakkaustarina. Kokonaisuus suorastaan huusi täydellisyyttä." – Coreen, Goodreads
Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu heinäkuu 19, 2017 (Aula & Co)
Alkuperäinen nimi King's Cage
Tietoja muokattu heinäkuu 19, 2017

Hopea

Sarja sisältää 4 pääteosta ja yhteensä teoksia 5 kpl.

"Tervetuloa Nortan kuningaskuntaan, jossa hopeisten nymfit hallitsevat vettä, viheriät kasvillisuutta, kuiskaajat käpälöivät ajatuksiasi, telkit muovaavat rakennelmia mielen voimalla ja varjot taivuttavat valoa kuten haluavat. Victoria Aveyardin huikeassa fantasiamaailmassa kaikki on mahdollista, olipa veresi sitten punaista tai hopeista..."

Punainen kuningatar (Hopea #1) 7.70   196
Lasinen miekka (Hopea #2) 7.36   132
Kuninkaan kahleet (Hopea #3) 7.30   104
Sodan myrskyt (Hopea #4) 7.30   50
Kruunun kirous 6.84   37

Kirja-arviot & arvosanat

Book_lover
Arvosanat 43
Kirja-arviot 30
Viestit 0
marraskuu 10, 2020
7 / 10

Alku oli kirjassa vähän turhauttava, mutta se parani myöhemmillä sivuilla. Se oli todella jännittävä ja jäi hyvin koukuttavaan kohtaan.

_kirjakeiju_
Arvosanat 410
Kirja-arviot 339
Viestit 0
huhtikuu 23, 2020
5 / 10

Melko samantyylinen kirja, kuin sarjan aiemmatkin osat. En oikein koe näitä kirjoja omakseni, mutta ilokseni päähenkilömme ei enää tässä osassa ollut niin ärsyttävä tyyppi. Kyllähän tämän luki, mutta enpä taida enää toiste vaivautua. Tässä kirjassa vallan jakautuminen alkoi olla jo niin monipuolista, että en oikein pysynyt enää kärryillä kuka nyt halusikaan ja mitä. 

Fornost
Arvosanat 21
Kirja-arviot 1
Viestit 0
kesäkuu 2, 2018
2 / 10

Kahteen aiempaan verrattuna tämä oli kyllä valitettavasti pettymys. Alkuosa melko staattista ja tapahtumaköyhää. Lopussa meininkiä, mutta sekavaa. Eka kirja oli mainio, sitten alkoi taso laskea.

Q_Black
Arvosanat 248
Kirja-arviot 240
Viestit 111
lokakuu 20, 2017
4 / 10

Olen tuntenut monen kuukauden ajan itseni ihan huonoksi lukutoukaksi. En ole aikoihin päässyt oikein kiinni lukemiseen ja monet muut asiat vieneet enemmän huomiota. Nyt kuitenkin sain lukaistua tämän tiiliskiven loppuun. En tiedä johtuiko omasta huonosta tämän hetkisestä lukumotivaatiosta vai mistä, mutta tuntui ettei tämä kirja lopu ikinä. Olen pitänyt alusta asti tästä tarinasta ja se onkin edennyt hyvään tahtiin. Ainakin tähän kirjaan asti. Minusta vähän tuntui, että tässä pyöriteltiin asioita vähän liikaa ja junnattiin paikoillaan. Tai ainakaan minun malttamattomalle sielulleni tämä ei meinannut upota millään. Hienoa oli, että tässä oli tarinaa eri hahmojen näkökulmasta. Se toi vähän vaihtelua kirjaan. Muutama jännempi ja toimeliaampikin juttu kirjaan oli saatu, mutta niitä olisi voinut olla enemmänkin. Ehkä tässä nyt pohjustettiin huolella Maren kokemuksia, jotta hänen päänsä sisään pääsisi jatkossa paremmin, tiedä häntä. Melko hidas ja tylsähkö, ehkä seuraavassa osassa on enemmän toimintaa luvassa.

Keskiyön kyyhkynen
Arvosanat 217
Kirja-arviot 71
Viestit 6
elokuu 19, 2017
7 / 10

Kuninkaan kahleet oli lievä pettymys aiempaan osaan verraten. Odotin jotain enemmän, mutta kirjan ensimmäiset sykähdyttävät tapahtumat sijoittuivat vasta reilusti yli puolivälin. Maven oli kirjassa paljon esillä, mutta lähinnä vain häiritsi ja ärsytti lukukokemusta. Mare taas tuntui muuttuneen hahmona suuresti, eikä suunta ollut minulle mieluinen. Häneen joutui tutustumaan uudelleen ja miettimään onko halua lukea kirjaa loppuun. Muita hahmoja tuotiin hyvin esiin luonteensa omaisesti ja kuvailu oli kirjassa jälleen taitavaa sekä mieleenpainuvaa. Kaipasin Calin läsnäoloa kirjan edetessä puoliväliin, mutta lopulta hänetkin saatiin mukaan. Kuninkaan kahleet oli hieman pitkästyttävä ja jouduin lukemaan sen osissa, jotta kiinnostukseni pysyisi kasassa. Mielestäni Victoria Aveyardin olisi kannattanut jättää sarja kaksiosaiseksi.

Nella
Arvosanat 91
Kirja-arviot 61
Viestit 0
toukokuu 28, 2018
9 / 10
Sisältää juonipaljastuksia
Anna Sippola
Anna Sippola
Arvosanat 23
Kirja-arviot 0
Viestit 0
marraskuu 16, 2023
Antoi 10 / 10 arvosanan kirjalle
Anna Sippola
Anna Sippola
Arvosanat 51
Kirja-arviot 0
Viestit 0
marraskuu 12, 2023
Antoi 10 / 10 arvosanan kirjalle
Kitsusi
Kitsusi
Arvosanat 128
Kirja-arviot 4
Viestit 1
marraskuu 5, 2023
Antoi 6 / 10 arvosanan kirjalle
vwaltari
vwaltari
Arvosanat 104
Kirja-arviot 1
Viestit 0
lokakuu 30, 2023
Antoi 9 / 10 arvosanan kirjalle