Kissa nimeltä Kent

Netta Walldén
Julkaistu: huhtikuu 2016 (Kustannus-Mäkelä)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, lapset, mysteeri
Avainsanat: kissat, kotimainen

Kansi: Tanja Mitchell. Sidottu.

"Tyttö kurkkii vesilätäköihin. Niissä kaupunki kelluu hauskasti peilikuvana, ylösalaisin, kuin kaupunkeja olisi kaksi, pystyssä seisova ja nurinpäin käännetty, ja väkeä olisi äkkiä tuplasti, kaikilla kahdet kasvot."

Tyttö, salapoliisi ja kadonnut kissa. Tästä asetelmasta käynnistyy kiehtova matka halki kahden eriskummallisen kaupungin.

Sirppihäntäinen Kent kulkee askeleen edellä ja jättää jälkeensä johtolankoja: kissankarva, kermakuppi, hännänjälki pölyssä. Voisi miltei kuvitella, että kissa haluaakin tulla seuratuksi...

Johtolangat kuljettavat tytön ja salapoliisin Rottakaupungin hylätyksi luullun kirkontornin kautta taiteilijakukkulalle ja lopulta Korkeakaupungin sanomalehtitoimitukseen. Siellä painokoneet takovat täyttä höyryä kaikkien aikojen uutisotsikkoa.

Mutta missä on Kent, vai löytyykö kaupungin kasvojen takaa lopulta jotain aivan muuta? Kissa nimeltä Kent on palkitun lastenkirjailijan omintakeinen mysteerikertomus, joka lumoaa Pikku prinssin tapaan kaikenikäiset lukijansa.

(muokattu 11.05.2017)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kustaa Piponiuksen kutistusflunssaTuulipuun maaTaikatalvi (Muumikirjat, #7)Senttu ja isosedän haamu (Senttu, #1)Hobitti, eli, Sinne ja takaisin
Paikalla 3 jäsentä ja 65 vierailijaa
LordStenhammar, Nokka10, Pisania
Uusin jäsen: Peppi Pirhonen
Jäseniä yhteensä: 8755