Kaiken maailman kauhua

Merja Leppälahti
Julkaistu: huhtikuu 2018 (Apatura)
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: tietokirja
Avainsanat: kotimainen

Kauhua voidaan pitää halpoja kliseitä käyttävänä massaviihteenä tai taiteena, joka tabuja murtaen ja kyseenalaistaen koettelee ihmisyyden rajoja − se voi myös olla monenlaista näiden väliltä. 

Tässä kirjassa on tarkoitus luoda yleissilmäys monenlaisiin kauhun maailmoihin.  Kauhu on käsitetty laajasti, ja esitellyksi tulee sellaisiakin ilmiöitä, joita joku muu saattaisi jättää kauhun ulkopuolelle.

Kauhun maailmaa tarkastellaan suomalaisen harrastajan näkökulmasta. Suomennetun kirjallisuuden ja tarjolla olevien elokuvien osalta angloamerikkalainen maailma on valta-asemassa, joten väistämättä esitellyksi tulee paljon tältä kielialueelta peräisin olevaa materiaalia. Myös japanilainen kauhu nousee esille.  

Kirjan ensimmäisessä osassa Kauhun monet kasvot näkökulma kauhuun kulkee kansanperinteestä ja aaveista kirjallisuuden ja elokuvien kautta peleihin. Toisessa osassa Kauhua kaikkialla tarkastellaan erilaisia kauhun lähteitä elävistä vainajista ja muodonmuuttajista noitiin, sarjamurhaajiin ja avaruusolentoihin, sekä sitä, miten kauhu muuttuu osaksi arkipäivää.

muokattu 16.04.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

Harry Potter: Suuri otuskirjaTolkien: Elämä ja teoksetHarry Potter: LegendaHobitti: Smaugin autioittama maa. Kuvitettu opasEragon: Lohikäärmeratsastajan opas
Paikalla 1 jäsen ja 23 vierailijaa
Iivari
Uusin jäsen: sulavsalim
Jäseniä yhteensä: 9559