Kummajaisten kylän salaperäinen syksy

Mervi Heikkilä, Jussi Matilainen
Julkaistu: 2016 (Haamu)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: lapset, maaginen realismi, seikkailu
Avainsanat: kotimainen

Kuvitus: Miranda Mord. Nidottu.

Salaperäisen tunkeilijan olemus oli harmiton.

Mutta mitä tämä enne tarkoitti?

Mitä kylä joutuisi lähiaikoina kohtaamaan?

Kumma, kummempi, Korpikylä.  

Riku, Otto, Aino sekä Sara, Niko ja Sampo ystävineen aloittavat tuikitavallista koulusyksyään tuikitavallisessa Korpikylässä. Mutta voiko Kummajaisten kylässä kuvitellakaan, että syksy sujuisi normaalisti?  

Erikoinen poltetun pihkan tuoksu leijuu Susivuoren metsissä. Myrsky riepottelee kylää, mutta kaatuvat ne puut tyynelläkin säällä. Pedot uskaltautuvat pihapiiriin, kotiportaille asti.   

Myös Miina-mummo käyttäytyy oudosti. Asiaan liittyy jotenkin kylällä hiippaileva harmaahiuksinen kuljeksija. Kaikenlaista seuraa siitäkin, että osa kaveriporukasta jää vanhaan kouluun, mutta toiset siirtyvät Kaupunkiin yläkouluun.  

Syksyn arki on pyyhkäissyt kesän huolettomuuden ja tuo tullessaan myös kapinaa. Pitääkö aina tehdä niin, kuinka muut odottavat?   

Kummakylän nuoret jatkavat seikkailujaan. Heihin on tutustuttu aiemmin kirjoissa Kummajaisten kylä ja Kummajaisten kylän kuuma kesä.

muokattu 19.09.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Koston rakastaja (Mustan tikarin veljeskunta, #7)TieHarry Potter: Suuri hahmokirjaMatemaattisia olioita tai jaettuja uniaThorin vasara (Magnus Chase, #2)
Paikalla 31 vierailijaa
Uusin jäsen: Matilda Wilkus
Jäseniä yhteensä: 9724