Keskiyö on yksinäinen paikka

Barbara Erskine
fantasia, jännitys
Keskiyö on yksinäinen paikka - Barbara Erskine5.66

Alkuteos ilmestynyt 1994. Suomentaneet Sari Kallioinen ja Anita Puumalainen. Kannen kuva: Len Thurston. 2. painos 2000. Sidottu, kansipaperi.

Parapsykologinen jännitysromaani, johon romantiikka luo oman hohteensa. Intohimo, petos ja kosto liittyvät menneisyydessä tapahtuneeseen kolmiodraamaan, joka vaikuttaa nykyhetkeen arvaamattomin seurauksin. Pimeän pelko voi olla ihmiselle kestämätön taakka…

Kate Kennedy on menestyvä kirjailija, joka on pettynyt rakkaudessa ja vetäytynyt kirjoittamaan uutta teostaan yksinäiseen mökkiin Essexin rannikolle. Kun Alison, mökin omistajan tytär, löytää merenrannan hiekkadyyneistä roomalaisaikaisen haudan, vanhat intohimot pääsevät valloilleen. Kate, Alison ja tämän veli Greg joutuvat salaperäisten tapahtumien keskelle, kun kappale seudun hurjaa historiaa herää henkiin.

Mökissä Katea alkavat vainota oudot voimat. Hänen muistiinpanonsa hajotetaan, hänen tietokoneensa joutuu epäkuntoon. Ovet paukkuvat ja ikkunat lennähtelevät auki. Mitä nämä aaveet oikein tahtovat? Että menneisyyden väkivaltaiset tapahtumat paljastuisivat vai että ne pysyisivät salassa?

Luonnonvoimat eristävät Katen, Alisonin ja Gregin muusta maailmasta, ja he joutuvat taistelemaan henkensä edestä aaveita vastaan, kun viha, mustasukkaisuus, kostonhalu ja intohimoinen rakkaus tulvahtavat nykyaikaan vuosisatojen takaa.

Arvosana kirjalle


Julkaistu: 1994
Kustantaja: WSOY
Tyylit: fantasia, jännitys
Avainsanat: kummitukset
Alkuperäinen nimi: Midnight Is a Lonely Place
Arvosanalla: 5.66/10
Arvosanoja: 6
Muokattu: elokuu 07, 2016