Tyttö joka etsi varjoaan (Millennium, #5)
Keskiarvo 3.60
3.60 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (5)
Kirjahyllytilastot

Tyttö joka etsi varjoaan

David Lagercrantz
Julkaistu: syyskuu 7, 2017 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Mannen som sökte sin skugga
Käännetty englanniksi: The Girl Who Takes an Eye for an Eye
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: jännitysrikoskirjallisuus

Alkuteos ilmestynyt 2017. Suomentanut Outi Menna. Sidottu, kansipaperi.

Lisbeth Salander janoaa totuutta. Ja kostoa.

Hakkerintaidoistaan huolimatta Lisbeth Salander ei ole koskaan saanut selville koko totuutta traumaattisesta lapsuudestaan, kaikkia niitä salaisuuksia jotka selittäisivät, miksi hän on mitä on. Yllättäen hän saa uusia johtolankoja ja alkaa tähtireportteri Mikael Blomkvistin kanssa selvittää salatun ihmiskokeen vaiheita ja vastuuhenkilöitä. Mutta kun puolustuskyvytön vanhus murhataan, oikeudenjanoinen Lisbeth päättää, ettei totuus yksin riitä. Hän haluaa silmän silmästä.

Tyttö joka etsii varjoaan on jatkoa Stieg Larssonin Millennium-menestyssarjaan. Kun ruotsalaiselle kirjailijalle ja toimittajalle David Lagercrantzille ehdotettiin jatkon kirjoittamista Larssonin sarjaan, hän tunsi aluksi rimakauhua, mutta innostui sitten ajatuksesta ja kiehtovista henkilöhahmoista. Sarjan neljäs osa Se mikä ei tapa oli kansainvälinen menestys, ja nyt viidennen Millennium-romaanin ilmestyessä kirjailija jo sanoo: "Lisbeth Salander on imeytynyt verenkiertooni."

David Lagercrantz on kirjoittanut myös maailmanmenestykseen yltäneen muotokuvan jalkapalloilija Zlatan Ibrahimovićista, Minä Zlatan Ibrahimović. (2012).

muokattu 12.10.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Murhamystiikkaa: Okkulttisia etsivätarinoita (Aavetaajuus-kirjat, #1)Ultima (Maestra, #3)VaaleaverikköSe mikä ei tapa (Millennium, #4)Paratiisin kutsu (Thorkild Aske, #2)
Paikalla 1 jäsen ja 32 vierailijaa
Pisania
Uusin jäsen: Mona
Jäseniä yhteensä: 9663