Uponneen jumalan uni
Keskiarvo 4.40
4.40 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (5)
Kirjahyllytilastot

Uponneen jumalan uni

Sakari Peuranen
Julkaistu: helmikuu 6, 2018 (Vaskikirjat)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiamiekka ja magia
Avainsanat: kotimainen

Kansikuva: Petri Hiltunen. Nidottu.

Treban Farrignialainen, kokenut praedor, kokoaa retkikunnan Borvariaan arkkivelho Ramenath Manadirin määräyksestä. Seurueen oppaaksi lähtee Satai, juoppo puoliverinen, jolla on pelissä enemmän kuin oma elämänsä. Hajanainen joukko ajautuu vastoinkäymisestä toiseen aarrejahdin viedessä heidät Jaconian paimentolaisten ja metsäläistenkin pariin. Mutta perääntyä ei voi, sillä heidän työnantajansa ei salli epäonnistumisia tai juonittelua selkänsä takana.

Uponneen jumalan uni sijoittuu sarjakuvataiteilija Petri Hiltusen luomaan Jaconiaan. Romaani kertoo elävästi ja aistivoimaisesti praedorien ankarasta arjesta maailmassa, jossa hengissä pysyminen voi olla kiinni enemmän sokeasta sattumasta kuin taidoista. Sakari Peuranen lisää näyttävästi oman mutaisen kynänjälkensä Praedor-kirjailijoiden joukkoon.

muokattu 15.06.2018

Uusimmat keskustelut

Kirjasarja: Praedor
Petri Hiltusen luoma avoin maailma kirjallisille seikkailijoille
Taru Väyrynen 1 vuosi sitten
| 7 kommenttia (Taru Väyrynen 1 vuosi sitten)
Aloita uusi keskustelu tästä kirjasta | Näytä kaikki keskustelut

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kainoan musta linna (Aavetaajuus-kirjat, #5)Kuninkaan kotkaKirotun maan ritariKahden maailman seikkailijatTarinoita Jaconiasta

Kirja-arvioita (2)

Taru Väyrynen avatar
Kirjoittanut
4.0

Kirja on hyvä, vaikka siinä on alatyylisesti puhuvia ihmisiä, ja se sisältää alatyyliin kuuluvia elementtejä pieruhuumorista alkaen. Uponneen jumalan uni on hyvin kirjoitettu, rakenteeltaan taitava, kiinnostavia henkilöhahmoja sisältävä, ja juoneltaan kiehtovan yllätyksellinen. Valittu tyylilaji ei myöskään estä sitä, että keskeiset henkilöt päätyvät eettisesti korkeatasoisiin ratkaisuihin, ja kirjasta aukeaa runsaasti mahdollisuuksia pohtia elämännäkemystään ja maailmankatsomustaan.

 

Metsän Otus avatar
Kirjoittanut
5.0

Uponneen Jumalan on Praedor sarjakuvien ja roolipelien tuottama rakkauden lapsi.

Hiltusen sarjakuvissa Ferronin ja Tiinan ryöstöretkeillä on useampia rikoskumppaneina, mutta tarinat ovat aina joko Ferronin tai Tiinan näkökulmasta. Kirjailija Sakari Peuranen tuo esille 8 Praedorin komppanian ja antaa jokaisella hahmolla oman äänen, motivaation sekä tarinan.
lisää)

Paikalla 1 jäsen ja 44 vierailijaa
OngoingOcean95
Uusin jäsen: Eemeli Niemenlehto
Jäseniä yhteensä: 9666