Rengasmaailma (Galaxy Scifi, #1)
Keskiarvo 3.74
3.74 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (51)
Kirjahyllytilastot

Rengasmaailma

Larry Niven
Julkaistu: 1990 (Book Studio)
Alkuperäinen nimi: Ringworld
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi
Avainsanat: avaruusmatkat, hugo-palkinto, locus-palkinto, nebula-palkinto

Alkuteos ilmestynyt 1970. Suomentanut Jorma-Veikko Sappinen. Päällys: Kari Leppänen. Nidottu.

Hugo-palkinto 1971, Locus-palkinto 1971, Nebula-palkinto 1970. Valittu Tähtivaeltaja-lehden 1900-luvun tieteiskirjallisuuden Top 50-listalle 2000.

Rengasmaailma on amerikkalaisen Larry Nivenin arvostettu ja palkitty pääteos. Tässä romaanissa tiivistyvät science fictionin perusarvot, hurja tieteellinen spekulointi ja pidättelemätön seikkailuhenki, ja Niven onnistuu harvinaisella tavalla yhdistämään ne laadukkaaseen ja realistiseen ihmiskuvaukseen.

Romaanin päähenkilöt ovat muistettavia ja kuuluvatkin tieteiskirjallisuuden yhteiseen folkloreen mutta sen todellinen keskipiste on silti tapahtumapaikka, uskomaton Rengasmaailma itse. Rengasmaailma on pinta-alaltaan mittaamaton ja jo pelkkänä ajatusrakennelmana hätkähdyttävä eikä suinkaan vailla todellista tieteellistä pohjaa, sillä se pohjautuu englantilaisen fyysikon Freeman Dysonin jo vuosikymmeniä sitten julkistamiin teorioihin.

Rengasmaailma on huikaiseva matka mahdollisen äärirajoille ja heijastaa kirjailijan vankkaa uskoa ihmisen ja teknologian rajattomiin mahdollisuuksiin.

(muokattu 08.01.2012)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Voitokas (Kadonnut laivasto, #6)Heltymätön (Kadonnut laivasto, #5)Miljoona aurinkoa (Across the Universe, #2)Matka alkaa (Across the Universe, #1)Maankauhistus

Kirja-arvioita (1)

Aarni avatar
Kirjoittanut ()
2.0
Scifi-klassikko, josta ei jäänyt itselleni juurikaan käteen. Nivenin päätarkoitus on esitellä iso tyhmä objekti eli rengasmaailma, sekä siinä sivussa pari muukalaislajia ynnä teknologista ideaa. Rengasmaailma itsessään on kieltämättä mittasuhteiltaan vaikuttava, muttei yksinään kanna kokonaisen romaanin mittaa, varsinkaan enää 2000-luvulla kun paljon villimmätkin visiot ovat peruskauraa. Perustaltaan Rengasmaailma on perinteinen pulp-henkinen seikkailukertomus, jossa ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 30 vierailijaa
Iivari
Uusin jäsen: Suvi Ukkonen
Jäseniä yhteensä: 8873