Kun maailma järkkyi: Atlas Shrugged
Keskiarvo 3.00
3.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (3)
Kirjahyllytilastot

Kun maailma järkkyi: Atlas Shrugged

Ayn Rand
Julkaistu: marraskuu 23, 2017 (Minerva)
Alkuperäinen nimi: Atlas Shrugged
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: dystopia
Avainsanat: elokuva

Alkuteos ilmestynyt 1957. Suomentanut Jyrki Iivonen. Kansi ja taitto: Taittopalvelu Yliveto Oy. Sidottu.

Kun maailma järkkyi on yksi maailmankirjallisuuden luetuimmista ja laajimmista romaaneista.

Ayn Randin maailmankuulu dystopia sijoittuu epämääräiseen tulevaisuuteen, jota leimaa pysähtyneisyyden ja näköalattomuuden ilmapiiri. Koko amerikkalainen unelma uhkaa vaipua piittaamattomuuden suohon. 

Tätä lohdutonta todellisuutta vastaan nousee taistelemaan Taggart Transcontinental -rautatieyhtiön perijätär Dagny Taggart, joka haluaa pelastaa perheyrityksensä ja samalla perinteisen amerikkalaisen itsekunnioituksen. 

Tehtävä ei ole helppo, sillä edes omasta perhe- ja ystäväpiiristä ei tunnu löytyvän ketään, joka olisi säilyttänyt lapsuuden ja nuoruuden ihanteensa. Onnekseen hän saa rinnalleen terästehtailija Henry Reardenin, joka on Dagnyn tavoin valmis uhmaamaan vallitsevaa yhteiskunnallista ilmapiiriä ja siihen perustuvia rakenteita. Alkaa uskomaton yhteinen matka, joka luotaa syvältä amerikkalaisia ja yleisinhimillisiä arvoja.

• Kun amerikkalaisilta vuonna 1991 kysyttiin, mikä kirja on eniten vaikuttanut heidän elämäänsä, Atlas Shrugged nousi toiselle sijalle heti Raamatun jälkeen. 

• Kirja on käännetty 29 kielelle, ja sitä on myyty yli yhdeksän miljoonaa kappaletta. 

• Tämä tasan 60 vuotta sitten julkaistu Ayn Randin pääteos on osoittautunut jatkuvasti ajankohtaisuutensa, ja sitä myydään edelleen noin neljännesmiljoonaa kappaletta vuosittain.

(muokattu 23.11.2017)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Ensimmäinen siirtokunta (Ensimmäinen siirtokunta -trilogia, #1)Punainen kuningatar (Hopea, #1)Linnake (Ensimmäinen siirtokunta -trilogia, #2)Pandemonium: Rakkaus on kapinaa (Delirium-trilogia, #2)Halki ikiyön (Paljaan taivaan alla, #2)
Paikalla 24 vierailijaa
Uusin jäsen: Anton Niinikoski
Jäseniä yhteensä: 8757