Avaruuden portti
Keskiarvo 4.06
4.06 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (40)
Kirjahyllytilastot

Avaruuden portti

Frederik Pohl
Julkaistu: 1981 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Gateway
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi
Avainsanat: avaruusmatkat, hugo-palkinto, locus-palkinto, nebula-palkinto, prix apollo -palkinto

Alkuteos ilmestynyt 1977. Suomentanut Rauno Ekholm. Päällys: Heikki Kalliomaa. Sidottu, kansipaperi.

John W. Campbell -palkinto 1978, Hugo 1978, Locus 1978, Nebula 1977, Prix Apollo 1979.

Aurinkokuntamme rajoilla sijaitsee Tukikohta, josta arvoituksellinen Heechee-kansa on kerran lähtenyt retkille kohti tuntemattomia päämääriään. Nyt heistä on enää jäljellä muutamia luolamaisia majoja eri planeetoilla – sekä käyttökunnossa oleva mahtava avaruuslaivasto. Paha vain, alukset ovat valmiiksi ohjelmoituja: niillä tehty matka olisi sananmukaisesti hyppy tuntemattomaan.

Mutta ahneella maapallolla riittää seikkailijoita joka lähtöön. Yksi heistä on Robinette Broadhead, New Yorkin Ison Kuplan alla asuva miekkonen, intellektuelli ja saamaton naisten naurattaja. Siitä asti kun Robinette kuusivuotiaana näki Cheyennen markkinoilla ”aidon” Heechee-majan pyörryttävine rikkauksineen, hän on halunnut ruveta löytöretkeilijäksi.

muokattu 01.01.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Luiden hiljaisuus (Kostaja, #3)Miljoona aurinkoa (Across the Universe, #2)Sääty: Äärimmäinen uhriKuunnousuTerästuulen yllä (Poseidonin lapset, #2)

Kirja-arvioita (2)

Eija avatar
Kirjoittanut
5.0
Avaruuden portti oli paljon parempi kuin ennalta osasin odottaa. Se on kertomus miehestä, joka saa tilaisuuden lähteä saastuneesta Maasta koettamaan onneaan avaruuteen. Avaruusmatkojen tukikohtana on mystisen Heechee kansan jäljiltä jättämä asteroidi avaruusaluksineen, joita ihmiset käyttävät nyt tutkimusmatkoillaan. Tarina on kerrottu minäkertoja Robinette Broadheadin näkökulmasta ja kerronta vuorottelee kahden ajanjakson välillä. Broadhead on itsekäs ja epämiellyttävä ... (lisää)
mise avatar
Kirjoittanut
5.0
Yksistään kirja on vain yksi varsin hyvä scifi kirja mutta jos viitsii kahlata läpi koko Heechee sagan niin kokonaisuus on kyllä Asimovilaisiin mittasuhteisiin yltävä tarina. Mielestäni parempi kuin säätiö-sarja. Suomeksi sarjaa on kait julkaistu kehnosti mutta lontooksi olen löytänyt ainakin seuraavat: 1. Gateway (käsittääkseni tämä arvosteltu kirja) 2. Beyond the Blue Event Horizon 3. Heechee Rendezvous 4. Annals of the Heechee ja sitten vielä tuo the Gateway Trip. Jos ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 34 vierailijaa
Mustelmann
Uusin jäsen: Sander Jyrisaly
Jäseniä yhteensä: 9863