Valenda (Caraval #2) - Stephanie Garber 8.14   60

Alkuteos ilmestynyt 2018. Suomentanut Kaisa Kattelus. Kartta: Rhys Davies. Alkuperäiskansi: Erin Fitzsimmons ja Ray Shappell. Sidottu, kansipaperi.

Tervetuloa takaisin Caravalin pelimaailmaan!

Stephanie Garberin rajaton mielikuvitus avaa jälleen portit maagiseen peliin, jota Caravalin jatko-osassa pelataan keisarikunnan pääkaupungin kaduilla ja palatseissa.

Donatella Dragna sai pelastettua sisarensa Scarlettin järjestetyltä avioliitolta, ja siskokset pääsivät hirviömäistä isäänsä pakoon. Tellan harteita painaa kuitenkin raskas taakka. Caravalissa saamaansa apua vastaan hän on luvannut salaperäiselle rikolliselle paljastaa Caraval-pelin johtajan Legendin oikean nimen – jota kukaan ei tiedä.

Tella heittäytyy uuden Caravalin pyörteisiin pääkaupunki Valendan hämyisissä kortteleissa ja komeissa tanssisaleissa. Tällä kertaa pelissä on sekä hänen oma henkensä että pelin – ja koko keisarikunnan – tulevaisuus.
Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu syyskuu 26, 2018 (WSOY)
Alkuperäinen nimi Legendary
Tietoja muokattu lokakuu 14, 2022

Caraval

Sarja sisältää 3 pääteosta ja yhteensä teoksia 3 kpl.

Alasarja Olipa kerran särkynyt sydän

Caraval (Caraval #1) 7.78   110
Valenda (Caraval #2) 8.14   60
Finale (Caraval #3) 8.30   41

Kirja-arviot & arvosanat

Nix Kharon
Arvosanat 212
Kirja-arviot 18
Viestit 0
lokakuu 14, 2023
8 / 10

Tyyli on edelleen runsasta ja kuvailevaa. Päähenkilö on eri kuin edellisessä kirjassa (edellisessä Scarlet, nyt sisko Tella), vaikka muuten hahmot ovat pääasiassa samoja. Pidin enemmän ensimmäisestä kirjasta ja päähenkilöstä, mutta kyllä tämäkin tuli ahmaistua vauhdikkaasti.

Sara
Arvosanat 4
Kirja-arviot 4
Viestit 0
lokakuu 15, 2022
9 / 10

Ihanan ihanat hahmot! Ensimmäisessä Caravalissa en oikein piitannut päähahmoista mutta tässä oikein rakastin. 
Caraval-maailma sai minut taas mukaansa ja luin kirjan yhdellä kerralla kokonaan. Ainoa miinus oli tunteiden määrä kirjassa. Olen itse todella herkkä ja tunteikas henkilö mutta jostakin syystä kirjoissa siitä en piittaa.

_kirjakeiju_
Arvosanat 407
Kirja-arviot 336
Viestit 0
lokakuu 13, 2019
10 / 10

Tässä osassa oli jopa enemmän jännitystä, käänteitä ja mysteereja, kuin ensimmäisessä kirjassa. Aivan timanttista kuvailua ja mahtava juoni. Ehdottomasti uusia suosikkejani! 

Sonja perätalo
Arvosanat 7
Kirja-arviot 1
Viestit 0
elokuu 26, 2019
10 / 10

tykkäsin todella paljoin odotan innolla kolmatta kirjaa :)

en käytä tiliä enää
Arvosanat 9
Kirja-arviot 6
Viestit 1
lokakuu 30, 2018
8 / 10

Taidan olla ainoita, jotka ei nauttinut tästä niin paljoa kuin ensimmäisestä osasta Caravalista. Joka tapauksessa Valenda imaisi mukaansa niin kuin ensimmäinen tarina ja olin tietysti lumoutunut.

Sisko Donatella on kiinnostava vastapaino Scarlettille ja kirjasta olisi tullut ehkä pidempi jos sitä olisi jälleen kertonut Scarlett sillä jos Scar jää pohtimaan pitkään monen virkkeen ajaksi, niin Tella hyppää sen koommin ajattelematta. Itse ehkä pidän enemmän Scarlettista sillä osaan samaistua hänen epäröivään ja herkkään luonteeseen kuin huimapäisen ja villin Tellan. Garber tekee mukavaa työtä ja hän osaa kirjoittaa taianomaisia asioita ja tapahtumia tarinaansa. Mutta nyt niihin risuihin; Julianin hahmo sai yhä vereni kiehumaan! (olen varmaan tässäkin ainoa; lähes vihaan Juliania!) Mielestäni Garber tekee liiän mustavalkosia miespuolisia hahmoja; kaikki pojat Caravalin ihmeellisessä maailmassa tuntuvat olevan lipeviä, sydämiä särkeviä lihaksikkaita komeita ja valehtelevia poikia. Lisäksi petyin karvaasti kirjan lopussa. (lukeneet tietävät...)

Heidi
Arvosanat 1
Kirja-arviot 1
Viestit 0
lokakuu 17, 2018
9 / 10

Vauhdikasta menoa alusta loppuun. Ensimmäisen osan tyyliin käänteitä riitti loppuun saakka. Pidin kirjasta vielä enemmän, kuin ensimmäisestä, joka oli myös todella hyvä. Tämä koukutti niin pahasti, että luin kirjan yhdellä kertaa. Odotan seuraavaa osaa mielenkiinnolla.

Keskiyön kyyhkynen
Arvosanat 216
Kirja-arviot 71
Viestit 6
lokakuu 5, 2018
10 / 10

Valenda... Kuinka voisin edes aloittaa? Omalla kohdallani kirja todella täytti kaikki lupaukset ja odotukset. Valenda eteni hyvää vauhtia ja paljasti juonenkäänteitä jokaisella silmänräpäyksellä. Kirja saattoi alkaa loivasti, mutta loppu ei ollut mitään muuta kuin jyrkkä ja hengästyttävä. Donatella oli hahmona minulle helpommin samaistuttava kuin Scarlett ja palkitsi lukijan teoillaan sekä tunteillaan. Hänen seikkailujaan oli herkullista seurata ja hänen tielleen saapuvat pojat/miehet olivat kaikin puolin hyvyydessään ja pahuudessaan iloa minulle. Stephanie Garber toi Valendaan taspainoisesti uusia sekä tuttuja hahmoja, joita ilman kirja ei olisi voinut olla yhtä herkullinen. Scarlett tuntui välillä olevan aivan sopimaton koko kirjaan, mutta onnistui kuitenkiin lopuksi hieman hahmottamaan omaa paikkaansa. Legendin taikuus yhdistettynä mystiseen miljööseen sekä taidokkaaseen kertomiseen synnytti aidon ja koukuttavan lukukokemuksen. Olen jo pitkään odottanut Valendan ilmestymistä ja voin sanoa odottavani mahdollista jatkoa kiihkeämmin kuin koskaan. Caravalin toinen osa näyttäytyy minulle tasokkaampana kuin ensimmäinen enkä voi sanoa olevani sama ihminen tämän kokemuksen jälkeen. Joitain kirjoja vain rakastetaan ja Legend viimeisteli tämän tunteen esiintymällä kirjassa todellisilla kasvoillaan. Valendaa ei todellakaan kannata jättää lukematta, sillä se olisi menetys. Kirjan aloitettuaan voi vain kiihkeästi ahmia sen loppuun katumatta hetkeäkään sen aloittamista.

rudi92
Arvosanat 241
Kirja-arviot 189
Viestit 6
lokakuu 28, 2018
10 / 10
Sisältää juonipaljastuksia
Kastehelmi
Kastehelmi
Arvosanat 198
Kirja-arviot 51
Viestit 0
syyskuu 13, 2023
Antoi 5 / 10 arvosanan kirjalle
Pusheen
Pusheen
Arvosanat 94
Kirja-arviot 13
Viestit 1
elokuu 29, 2023
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle