Leväluhta
Keskiarvo 3.58
3.58 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (13)
Kirjahyllytilastot

Leväluhta

Marko Hautala
Julkaistu: syyskuu 3, 2018 (Tammi)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu
Avainsanat: kotimainen
Osallistu keskusteluun (viestejä 6 kpl)

Päällys: Mika Tuominen. Sidottu, kansipaperi.

LEVÄLUHTA ON IHOLLE TULEVA KERTOMUS SUOHAUDASTA, BLACK METALISTA, SUKUPOLVILTA TOISELLE SIIRTYVÄSTÄ AHDISTUKSESTA JA PIMEYDESTÄ, JOKA ASUU SISÄLLÄMME.

Meeri palaa lapsuudenkotiinsa vuosien jälkeen. Keskellä puimattomia peltoja seisova talo on pysynyt entisellään, mutta kaikki sen sisällä on muuttunut: isä on kuollut hämärissä olosuhteissa, äidistä on tullut puhumaton hauras vanhus ja veli on suljettu psykiatriseen hoitolaitokseen.

Lisäksi on jotain muutakin: talon uumenista löytyvä outo esine, joka ei jätä Meeriä rauhaan – sekä Leväluhta, pellon toisella puolella siintävä soinen lähde, johon on aikoinaan upotettu kymmeniä ruumiita ja joka yhä vetää ihmisiä oudolla tavalla puoleensa.

”Se on saalistaja. Se syö sienten rihmastoa, itiöitä, bakteereita, leviä ja muita pieniä elollisia hiukkasia. Se kykenee jakaantumaan moneksi. Se on yksi olento ja silti monta, kuin verkkainen piraijaparvi tai susilauma. Se piirittää saaliinsa. Se sulkee sen sisälleen. Imee hitaasti kuiviin.”

muokattu 04.09.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

SarvetLaitosSiivekäs kuolema ja muita kertomuksia (H. P. Lovecraftin kootut teokset, #5)The Walking Dead: Ensimmäinen kirja (The Walking Dead, #1)Keltainen kuningas

Kirja-arvioita (2)

Lerppu avatar
Kirjoittanut
2.0

Erikoinen romaani, jossa unet ja harhanäyt sekoittuvat todellisuuteen välillä niinkin hyvin, että joitakin katkelmia joutuu lukemaan kahdesti pysyäkseen juonen mukana. Hautalan tavassa kirjoittaa on jotain maagista. Hänen romaaniensa tunnemaailma on oudon harhainen ja erikoisella tavalla kutkuttava.

lolde avatar
Kirjoittanut
4.0

Kirjan lukemisessa ei kauaa mennyt, oli se sen verran koukuttavaa luettavaa. Jotkin kohtauksista olivat todella hämmentäviä ja tipuin välillä kyydistä, mutta kirjasta sai pian uudelleen otteen. Kerronta on uskottavaa ja vei hetkessä mukanaan.

Paikalla 1 jäsen ja 26 vierailijaa
Iivari
Uusin jäsen: Gabriel
Jäseniä yhteensä: 9458