Tuulenkala (Aijalin saaren tarut, #2)
Keskiarvo 3.00
3.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (1)
Kirjahyllytilastot

Tuulenkala

Mervi Heikkilä
Julkaistu: syyskuu 13, 2018 (Karisto)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, lapset, seikkailu
Avainsanat: kotimainen
Osallistu keskusteluun (viestejä 1 kpl)

Kartta: Mervi Heikkilä. Kannen kuvitus: Kati Vuorento. Sidottu.

Jännittävä seikkailukertomus vie rohkeat ystävykset Tuulenkalan kaupunkiin

Kartanonherra Varjoton on karkottanut Pöllön, tämän Pert-enon sekä Hiiskun mailtaan. Heidän ei auta kuin suunnata kohti rannikkoa ja Tuulenkalan kaupunkia. Siellä asuu sukulaisia, joita Pöllö ei ole koskaan tavannut. Ehkäpä Pöllö ja Hiisku pääsevät kouluun ja Pert saa oppineelle miehelle sopivaa työtä!

Kaupungissa asiat ovat kuitenkin huonolla tolalla: tyttöjen koulunkäynti on kielletty, mustakaavut hallitsevat mielivaltaisesti ja kaiken lisäksi palkkamiekka hyökkää Pöllön kimppuun. Onneksi Matrus saapuu kaupunkiin ja Pöllö saa uusiakin ystäviä. Mutta kuka mahtaa olla salaperäinen Silene, nainen jonka kasvoissa on samanlainen syntymämerkki kuin Pöllöllä?

Tuulenkala vie lukijan elämää kuhisevaan merenrantakaupunkiin. Vauhdikkaassa seikkailussa on yllättäviä käänteitä ja hippunen magiaa. Nuoruuden kynnyksellä taiteileva päähenkilö kamppailee myös arkisten pulmien parissa: ketä pitäisi kuunnella, kun tekee isoja ratkaisuja? Kuka hän itse on? Ja miksi pojat ovat niin tavattoman ärsyttäviä?

(muokattu 19.09.2018)

Muita kirjoja joista saatat pitää

HelkkäSudenhampaat (Aijalin saaren tarut, #3)Ison mustan pöön suo (Lopunperä, #2)Taikamajakat (Tuikkulahden tarinat, #1)Jaan ja Jäähammas (Jaan, #1)
Paikalla 1 jäsen ja 61 vierailijaa
Jukuke
Uusin jäsen: Roope Kiiski
Jäseniä yhteensä: 8756