Ruska

Elina Pitkäkangas
fantasia > urbaani fantasia, paranormaali romantiikka, nuoret
Ruska (Kuura-trilogia #3) - Elina Pitkäkangas7.74

Kansi: Karin Niemi. Sidottu, kansipaperi.

Synkän romanttisessa, urbaanissa fantasiasarjassa ihmissusimyytit siirtyvät historiankirjoista tutuille ja turvallisille kotikaduille. Kun kaukainen uhka onkin lähellä ja kytee omassa yhteisössä, epätietoisuus ja pelko alkavat lietsoa vihaa. Ruska on Kuura-trilogian päätösosa.

18-vuotiaan Inka Lavasteen maailma on järkkynyt. Järjestö, joka aiemmin suojeli häntä, jahtaa häntä lykantropiasta syytettynä. Vallanpitäjien vuosikymmeniä pitänyt järjestelmä uhkaa horjua, eivätkä kansalaiset koe oloaan turvatuksi kaupungin muurien sisällä. Täydenkuun lähestyessä susijahti kiristyy, ja katupartiot ottavat vallan omiin käsiinsä. Samalla lainsuojattomien ihmissusien oikeuksia puoltava aktivistijärjestö Werecare vaatii Inkan parasta ystävää, Aaron Matsonia, astumaan vastarintaliikkeen keulakuvaksi. Muutos on lähempänä kuin koskaan, mutta synnyttääkö muurien rakoileminen toivoa vai entistä suurempaa kaaosta?

Helsinkiläinen Elina Pitkäkangas (s. 1990, Hollola) on koulutukseltaan yleisen kirjallisuustieteen kandidaatti. Hänen esikoisromaaninsa Kuura (2016) sai ilmestyttyään erinomaisen, keskustelua herättäneen vastaanoton. Yhtä lailla ihastusta herätti trilogian toinen osa Kajo (2017).

Arvosana kirjalle


Julkaistu: lokakuu 13, 2018
Kustantaja: Myllylahti
Tyylit: fantasiaurbaani fantasia, paranormaali romantiikka, nuoret
Avainsanat: ihmissudet, kotimainen
Arvosanalla: 7.74/10
Arvosanoja: 15
Muokattu: lokakuu 31, 2018

Kuura-trilogia -kirjasarja

Kuura (Kuura-trilogia #1)6.62
Kajo (Kuura-trilogia #2)7.18
Ruska (Kuura-trilogia #3)7.74

Kirja-arvioita

8/10 |
syyskuu 09, 2019
Tässäpä yllättävä kirja, mielestäni trilogian paras! Hahmot pääsivät yli ärsyttävistä teinidraamoistaan ja juoni kulki toimivammin kuin aiemmissa osissa. Loppu oli todella tunteisiin vetoava ja teoksen luettuani käteen jäi haikea mieli.