Ruska (Kuura-trilogia, #3)
Keskiarvo 4.04
4.04 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (12)
Kirjahyllytilastot

Ruska

Elina Pitkäkangas
Julkaistu: lokakuu 13, 2018 (Myllylahti)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiaurbaani fantasia, paranormaali romantiikka, nuoret
Avainsanat: ihmissudet, kotimainen

Kansi: Karin Niemi. Sidottu, kansipaperi.

Synkän romanttisessa, urbaanissa fantasiasarjassa ihmissusimyytit siirtyvät historiankirjoista tutuille ja turvallisille kotikaduille. Kun kaukainen uhka onkin lähellä ja kytee omassa yhteisössä, epätietoisuus ja pelko alkavat lietsoa vihaa. Ruska on Kuura-trilogian päätösosa.

18-vuotiaan Inka Lavasteen maailma on järkkynyt. Järjestö, joka aiemmin suojeli häntä, jahtaa häntä lykantropiasta syytettynä. Vallanpitäjien vuosikymmeniä pitänyt järjestelmä uhkaa horjua, eivätkä kansalaiset koe oloaan turvatuksi kaupungin muurien sisällä. Täydenkuun lähestyessä susijahti kiristyy, ja katupartiot ottavat vallan omiin käsiinsä. Samalla lainsuojattomien ihmissusien oikeuksia puoltava aktivistijärjestö Werecare vaatii Inkan parasta ystävää, Aaron Matsonia, astumaan vastarintaliikkeen keulakuvaksi. Muutos on lähempänä kuin koskaan, mutta synnyttääkö muurien rakoileminen toivoa vai entistä suurempaa kaaosta?

Helsinkiläinen Elina Pitkäkangas (s. 1990, Hollola) on koulutukseltaan yleisen kirjallisuustieteen kandidaatti. Hänen esikoisromaaninsa Kuura (2016) sai ilmestyttyään erinomaisen, keskustelua herättäneen vastaanoton. Yhtä lailla ihastusta herätti trilogian toinen osa Kajo (2017).

muokattu 31.10.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

Bree Tannerin lyhyt elämäUusikuu (Houkutus, #2)Epäilys (Houkutus, #3)Kajo (Kuura-trilogia, #2)Aamunkoi (Houkutus, #4)

Kirja-arvioita (1)

_kirjakeiju_ avatar
Kirjoittanut
4.0

Tässäpä yllättävä kirja, mielestäni trilogian paras! Hahmot pääsivät yli ärsyttävistä teinidraamoistaan ja juoni kulki toimivammin kuin aiemmissa osissa. Loppu oli todella tunteisiin vetoava ja teoksen luettuani käteen jäi haikea mieli. 

Paikalla 41 vierailijaa
Uusin jäsen: Patrik Beshar
Jäseniä yhteensä: 9734