Kauneus on kirous
Keskiarvo 4.00
4.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (1)
Kirjahyllytilastot

Kauneus on kirous

Eka Kurniawan
Julkaistu: elokuu 2017 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: Beauty Is a Wound
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: maaginen realismi

Alkuteos Cantik itu luka ilmestynyt 2002. Annie Tuckerin englanninnoksesta Beauty Is a Wound (2015) suomentanut Jaana Kapari-Jatta. Sidottu, kansipaperi.

World Readers’ Award 2016. Best Translated Book Award -ehdokas 2016, Tähtifantasia-palkintoehdokas 2018.

”Suurempaa kirousta ei ole kuin synnyttää kauniita tyttöjä maailmaan, jossa miehet ovat häijyjä kiimaisia koiria”, ajattelee indonesialainen prostituoitu Dewi Ayu saatuaan jälleen tyttären, kietoutuu käärinliinaan ja ryhtyy odottamaan kuolemaa. 21 vuoden päästä hän nousee haudastaan ja kohtaa entistäkin armottomamman maailman. Mutta Dewi Ayun elämänvoimaa ei voi enää nujertaa. 

Kauneus on kirous on yltäkylläisen mielikuvituksellinen ja rujon kaunis romaani indonesialaisen nykykirjallisuuden kirkkaimmalta kansainväliseltä tähdeltä. Ällistyttäen, viihdyttäen ja sokeeraten Eka Kurniawan maalaa kuvaa nuoren kansakuntansa kipeästä historiasta ja tarjoaa poikkeuksellisen näköalan sekä Indonesian rehevään kansanperinteeseen että sen periksiantamattomaan sieluun. 

”Unohtumaton, kaikenkattava eepos... Tämä on ällistyttävä, merkittävä kirja.” – Publishers Weekly

”Kurniawan – – on monella tapaa Günter Grassin, Gabriel Garcia Márquezin ja Salman Rushdien kirjallinen perillinen.” – The New York Review of Books

”Tällaisiin merkkiteoksiin törmää harvoin.” – Ilta-Sanomat

”Sadan vuoden yksinäisyyden kaltainen kronikka, joka tarjoaa kurkistuksen Indonesian kansanperinteeseen. Teoksessa on runsaasti huumoria, elämänviisautta ja taiten rakennettuja henkilöhahmoja.” – Tähtifantasia-palkintoraati

muokattu 04.05.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

Maailmanloppu ja ihmemaaKuin viimeistä päivääEtäisten esikaupunkien asioitaKevytkenkäinen kummitusHenkien labyrintti

Kirja-arvioita (1)

Lukijatar avatar
Kirjoittanut
4.0

Kauneus on kirous sitoo yhteen tiukasti Indonesian 1900-luvun historiaa ja myyttistä perinnettä. Teoksessa seurataan yhden suvun jäsenten kamppailua kirouksen vallassa - kirouksen, joka on vain yksi maagisista asioista heidän elinympäristössään. Hahmot toimivat myyttien logiikan mukaan, rakastavat ja vihaavat kuin legendoissa. Heitä kuitenkin ympäröi 1900-luvun jälkipuolen yhteiskunnallinen todellisuus miehittäjineen, vallankumouksineen ja poliittisine suhdanteineen, ja nämä ... (lisää)

Paikalla 40 vierailijaa
Uusin jäsen: Olivia
Jäseniä yhteensä: 9563