Kainoan musta linna (Aavetaajuus-kirjat, #5)
Keskiarvo 3.50
3.50 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (1)
Kirjahyllytilastot

Kainoan musta linna

Juha Jyrkäs
Julkaistu: 2017 (Kuoriaiskirjat)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiamiekka ja magia
Avainsanat: kotimainen, suomalainen kansanperinne

Nidottu.

Kainoan musta linna esittelee Oivas Repäsen, suomalaiskansallisen soturin, seikkailijan ja vaeltajan. Tapahtumapaikkana on Maaemän fantasiamaailma, joka ammentaa suomalaisesta mytologiasta ja suomalais-ugrilaisesta shamanismista.

Oivas pelastaa kauniin rovalaistytön erämaasta mustiinpukeutuneilta ratsastajilta, jotka kantavat Moskottaren, muinaisen valtiattaren merkkiä. Ennen kuin Oivas huomaakaan, hän on keskellä mustan magian hallitsemaa taistelua, jossa valtakuntien kohtalo on vaakalaudalla.

Luvassa on omintakeinen yhdistelmä miekkaa ja magiaa, itämerensuomalaisia myyttejä, kuumaa seksiä ja mustaa huumoria. Aito intohimoinen seikkailukertomus Ouramoisen kirjoittajalta!

Juha Jyrkäs on kirjailija ja sähkökantelemetallin uranuurtaja, joka on soittanut useissa yhtyeissä (Poropetra, Iskulintu, Tevana3, ARMAS Jatuli). Esikoisteos Ouramoinen, ensimmäinen kalevalamittainen soturirunoelma, ilmestyi keväällä 2014 ja aloitti Kultala-trilogian, johon kuuluvat myös runoteokset Uniaika (2015) ja Rutaimo (2016). Jyrkäs on lisäksi julkaissut useita novelleja lehdissä ja antologioissa. Kainoan musta linna on hänen ensimmäinen oma proosateoksensa.

(muokattu 22.04.2018)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Ystävän ääni: Tarina rajan tältä ja tuolta puolenKuningas Harmaa (Pimeä nousee, #4)Atuanin holvihaudat (Maameren tarinat, #2)Ystäväni kummitusMitä huominen tuo tullessaan
Paikalla 3 jäsentä ja 49 vierailijaa
Echramath, LordStenhammar, Jukuke
Uusin jäsen: Saana Viljakainen
Jäseniä yhteensä: 9071