Pimeän verkon oraakkeli

Kimmo Tuominen
scifi > dystopia
Pimeän verkon oraakkeli - Kimmo Tuominen5.50

Sidottu, kansipaperi.

VIIHDYTTÄVÄ JA ÄLYKÄS YHDISTELMÄ TEKOÄLYÄ, ADDIKTIOITA JA TOIMINTAA

"Metrovaunun katonrajan holonäytöissä vilkkuvat numerot 2038. Kolmen tunnin päästä Tom Cruisen hologrammi pitäisi uudenvuodenpuheen. Koko maailma tarttuisi toisiaan kädestä tunnistaessaan ja tunnustaessaan xintoloQisen harmoniansa."

Suomi on osa Russo-Kiinan tiiviisti asutettua luoteiskulmaa. Metropoli on mullistunut sotaa seuranneiden kansainvaellusten myötä. Eduskuntataloa ja Helsingin tuomiokirkkoa ei enää ole, mutta metrovaunut ovat yhä oransseja.

Anna on yksinhuoltaja ja entinen virtuaaliantropologian opiskelija, joka tarjoaa aikuisviihdepalveluja pimeässä verkossa. Yksi hänen hoidoistaan käyttää avatarinaan gorillaa ja alkaa vähitellen ylittää turvarajaa – jäljittää Annaa virtuaalisuudesta fyysiseen maailmaan. Kun uhka alkaa konkretisoitua, Anna on valmis ylittämään rajat pelastaakseen itsensä ja poikansa.

Kimmo Tuomisen esikoisromaani on näkemyksellinen, vaikuttava ja raju selviytymistarina. Se on armoton visio teknokapitalismin runtelemasta tulevaisuudestamme – maailmasta, jossa todellisuus on simulaatiota ja simulaatio todellisuutta.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Julkaistu: lokakuu 12, 2018
Kustantaja: Aula & Co
Tyylit: scifidystopia
Avainsanat: kotimainen
Arvosanalla: 5.50/10
Arvosanoja: 8
Muokattu: lokakuu 17, 2018