Pimeän verkon oraakkeli
Keskiarvo 2.86
2.86 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (7)
Kirjahyllytilastot

Pimeän verkon oraakkeli

Kimmo Tuominen
Julkaistu: lokakuu 12, 2018 (Aula & Co)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifidystopia
Avainsanat: kotimainen

Sidottu, kansipaperi.

VIIHDYTTÄVÄ JA ÄLYKÄS YHDISTELMÄ TEKOÄLYÄ, ADDIKTIOITA JA TOIMINTAA

"Metrovaunun katonrajan holonäytöissä vilkkuvat numerot 2038. Kolmen tunnin päästä Tom Cruisen hologrammi pitäisi uudenvuodenpuheen. Koko maailma tarttuisi toisiaan kädestä tunnistaessaan ja tunnustaessaan xintoloQisen harmoniansa."

Suomi on osa Russo-Kiinan tiiviisti asutettua luoteiskulmaa. Metropoli on mullistunut sotaa seuranneiden kansainvaellusten myötä. Eduskuntataloa ja Helsingin tuomiokirkkoa ei enää ole, mutta metrovaunut ovat yhä oransseja.

Anna on yksinhuoltaja ja entinen virtuaaliantropologian opiskelija, joka tarjoaa aikuisviihdepalveluja pimeässä verkossa. Yksi hänen hoidoistaan käyttää avatarinaan gorillaa ja alkaa vähitellen ylittää turvarajaa – jäljittää Annaa virtuaalisuudesta fyysiseen maailmaan. Kun uhka alkaa konkretisoitua, Anna on valmis ylittämään rajat pelastaakseen itsensä ja poikansa.

Kimmo Tuomisen esikoisromaani on näkemyksellinen, vaikuttava ja raju selviytymistarina. Se on armoton visio teknokapitalismin runtelemasta tulevaisuudestamme – maailmasta, jossa todellisuus on simulaatiota ja simulaatio todellisuutta.

muokattu 17.10.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

Salatun voiman kaupunki (Mystic City, #1)Kutsu (Kepler62, #1)Suuri fuugaHiekkaYliaika
Paikalla 2 jäsentä ja 75 vierailijaa
Jorma Isokukko, wadjet
Uusin jäsen: Spaced_out
Jäseniä yhteensä: 9319