Riivatut
Keskiarvo 2.30
2.30 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (5)
Kirjahyllytilastot

Riivatut

Päivi Alasalmi
Julkaistu: lokakuu 3, 2018 (Gummerus)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: psykologinen kauhu, historia
Avainsanat: 1800-luku, kotimainen

Sidottu, kansipaperi.

Kun kaksi outoa kulkijaa ilmestyy Sunilan kylänraitille marraskuussa 1891, kylän rauha järkkyy. Kohta räyhähenki riivaa torppari Manu Lauhaa, hänen vaimoaan Lahjaa sekä heidän keuhkotautista piikaansa Herttaa. Koko kylä todistaa henkensä uhalla Lauhan tuvassa, miten kirveet ja kovasimet lentävät ilmassa. Onko kyseessä kostonhimoinen piru vai vaarallinen joukkoharha?

Sanomalehtimies Hugo Untamo lähetetään paikalle selvittämään, onko Tampereelle asti kantautuneilla huhuilla todenperää. Naisten kertomukset kylän salatusta elämästä ja maalaisidyllin pimeästä puolesta kietovat lehtimiehen pelon ja intohimon tahmeaan verkkoon. Kunnianhimon riivaaman lehtimiehen on löydettävä juorujen keskeltä totuus, ja kun hän löytää sen, hänen henkensä on vaarassa.

Riivatut on psykologinen kauhuromaani hämäläisestä maalaiskylästä, jossa pimeyden voimat pääsevät valloilleen ja kostonhimo on elämänhaluakin suurempi voima. Mutta kaikkein suurin mahti on rakkaus.

(muokattu 09.10.2018)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Mestarin kosto (W.A.R.P., #3)Maailman kirkkaalle laidallePyövelin vallankumous (W.A.R.P., #2)Huijarin oppipoika (Taikuri ja taskuvaras, #2)Veren ääriin
Paikalla 4 jäsentä ja 50 vierailijaa
Freyja, LordStenhammar, Eija, Darkki
Uusin jäsen: Kari Eerola
Jäseniä yhteensä: 8763