Sälekaihtimien sulkijat

Hemmo Murto-Unkila
Julkaistu: lokakuu 16, 2018 (Varjo Kustannus)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: kotimainen

Kannet: Antti Tahvanainen. Nidottu.

Demoneilla on ruskeat salkut

Tavallinen tapahtumatuottaja Lauri Savola repäistään arjestaan huimaan seikkailuun. Hän päätyy psykiatrisen sairaalan kautta mystisen ryhmittymän, Sälekaihtimien sulkijoiden merkillisille luennoille. Matka jatkuu vihonviimeisen huolto-aseman, Petroleumin kautta aina helvetin porteille. Tärkeäksi asiaksi osoittautuu Mäenharjuntie 39:n jääkaappi.

Lauri Savola kumppaneineen käy taisteluun maailman pelastamiseksi apokalyptisista uhkakuvista ja matkustaa ajassa. Hautaustoimiston mainoslehdykän avulla he kyhäävät kasaan päätähuimaavan hankkeen. Suunnitelma on uskalias, koska ne ovat nelimetrisiä, epäystävällisiä ja haluavat henkesi. Lisäksi Laurin on selvitettävä suhteensa kuolleeseen tyttöystäväänsä. Olisiko asialle vielä jotain tehtävissä?

Sälekaihtimien sulkijat on kertomus hyvän ja pahan taistelusta ja jonka keskelle Lauri Savola joutuu. Hemmo Murto-Unkilan teoksessa tavalliset asiat muuttuvat synkiksi ja mielettömiksi.

(muokattu 17.10.2018)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Bree Tannerin lyhyt elämäPedon veri (Sookie Stackhouse, #9)Tulitähden tehtävä (Soturikissat-erikoisseikkailut, #1)Tulen perillinen (Throne of Glass, #3)Salamurhaajan oppipoika (W.A.R.P., #1)
Paikalla 29 vierailijaa
Uusin jäsen: Ira Saxholm
Jäseniä yhteensä: 8563