Sandman: Maailmainloppu (Sandman deluxe, #8)
Keskiarvo 3.89
3.89 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (18)
Kirjahyllytilastot

Sandman: Maailmainloppu

Neil Gaiman
Julkaistu: marraskuu 28, 2018 (RW)
Alkuperäinen nimi: The Sandman: Worlds' End
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiasynkkä fantasia, sarjakuva
Osallistu keskusteluun (viestejä 21 kpl)

Ilmestynyt alun perin 1993, kokoomateos 1994. Käsikirjoitus: Neil Gaiman. Suomentanut Petri Silas. Sidottu.

”Ja TÄLLÄ KERTAA se saisi olla nainen!”

Kiitetyt Coraline, Neverwhere, Mirrormask ja Unohdetut jumalat olisivat kenties riittäneet nostamaan Neil Gaimanin (s. 1960) yhdeksi vuosituhannen taitteen fantasian suurista äänistä. Merkitystä olisi korostanut, että aidon renessanssimiehen tavoin hän iskee tarinaa moneen mediaan painetusta sanasta kuunnelmien kautta elokuviin.

Gaiman oli kuitenkin ehtinyt jo 1980-luvun lopulla elvyttää DC Comicsin Sandman-hahmon. Myytit ja arkkityypit omaleimaisille oivalluksilleen naittamalla hän lunasti paikan samassa jatkumossa Homeroksen, Tolkienin ja ystävänsä Alan Mooren kanssa.

Sandman kulkee eri kulttuureissa eri nimillä kuten Morpheus ja Nukkumatti, mutta Gaimanin neronleimaus oli uudistaa koko viitekehys. Syntyi kollektiivisen alitajunnan läpitunkema Unten Valtakunta ja mystisten, jumaliakin vanhempien Ikuisten suku.

Tähän eksoottiseen maisemaan ja hahmogalleriaan vie Chaucerin kuulujen Canterburyn tarinoiden mallia jalostava Maailmainloppu, joka sisältää Sandmanin numerot 51–56. Novellimuotoinen kirja, jossa toisilleen vieraat matkalaiset odottavat todellisuusmyrskyn laantumista kertomusten parissa, etenee mestarin ottein halki aikain ja paikkain.

muokattu 29.05.2019

Muita kirjoja joista saatat pitää

Sandman: Kerratut elämät (Sandman deluxe, #7)Sandman: Hyväntahtoiset (Sandman deluxe, #9)Sandman: Sepitteitä ja kajastusta (Sandman deluxe, #6)Sandman: Unten ihmemaa (Sandman deluxe, #3)Sandman: Persoonapeli (Sandman deluxe, #5)
Paikalla 1 jäsen ja 56 vierailijaa
Lyyskis
Uusin jäsen: Aurinkotuuli
Jäseniä yhteensä: 9857