Ensimmäinen vuosi

Nora Roberts
fantasia, dystopia, romantiikka
Ensimmäinen vuosi (Valitun aikakirjat #1) - Nora Roberts7.00

Alkuteos ilmestynyt 2017. Suomentaneet Lauri Sallamo ja Heidi Tihveräinen. Kansi: Jenni Noponen. Sidottu, kansipaperi.

Dystooppiseen tulevaisuuteen sijoittuva kertomus, jonka ainekset ovat toivo ja kaaos, hyvä ja paha.

Sitä kutsutaan Surmaksi – kulkutautia, joka alkaa levitä Skotlannin maaseudulta eräänä kylmänä uudenvuodenaattona. Viruksessa on jotain selittämätöntä. Miljardit sairastuvat ja menehtyvät, mutta on myös selviytyjiä ja heidän joukossaan niitä, joissa syntyy uudenlaisia kykyjä.

Newyorkilainen kokki Lana pystyy liikuttelemaan tavaroita ja ihmisiä tahdonvoimalla. Fred osaa loihtia valoa pimeyteen. Jonah, ensihoitaja, näkee välähdyksiä tukevaisuudesta. Katie synnyttää kaksoset, joiden hän uskoo pystyvän ihmeellisiin tekoihin.

Mutta Surma vaikuttaa ihmisiin myös päinvastaisella tavalla, ja valon rinnalla nousee synkkiä voimia. Kun viranomaiset alkavat pidättää sairaudelle immuuneja tutkimuksia varten, Lana, Katie ja muut pakenevat New Yorkista löytääkseen turvapaikan. Vaikka maailma ympärillä tuhoutuisi, heillä on toisensa.

Loppu on tullut. On uuden alun aika.

Ensimmäinen vuosi käynnistää Nora Robertsilta uuden eeppisen trilogian, jonka seuraavat osat ilmestyvät kesällä 2019 ja alkuvuodesta 2020.

Keskustelua: Nora Roberts :: viestejä 2 kpl
Arvosana kirjalle


Julkaistu: joulukuu 23, 2018
Kustantaja: Gummerus
Tyylit: fantasia, dystopia, romantiikka
Alkuperäinen nimi: Year One
Arvosanalla: 7.00/10
Arvosanoja: 38
Muokattu: tammikuu 20, 2019

Valitun aikakirjat -kirjasarja

Ensimmäinen vuosi (Valitun aikakirjat #1)7.00
Toinen koitos (Valitun aikakirjat #2)7.34
Viimeinen taistelu (Valitun aikakirjat #3)7.00

Kirja-arvioita

8/10 |
marraskuu 10, 2020
Aivan upea kirja! Tulevaisuudesta kertova tarina oli aivan omaa luokkaansa. Hyvän ja pahan välinen tasapainottelu oli jännittävää seurattavaa.
4/10 |
maaliskuu 15, 2020
Kirja oli mielestäni melko tylsä, mutta parani onneksi hiukan loppua kohti. Tarinasta oli löydettävissä perinteisiä fantasian elementtejä, kuten pahuuden ylivoimaisuutta ja Valittu Lapsi. Nyt koronaviruspaniikin aikaan ei ehkä myöskään ...