Coco Kafkan ihmeellinen elämä
Keskiarvo 3.00
3.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (2)
Kirjahyllytilastot

Coco Kafkan ihmeellinen elämä

Sissi Katz
Julkaistu: elokuu 2017 (Tammi)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: maaginen realismi, seikkailu
Avainsanat: kotimainen

Kannen suunnittelija: Ilja Karsikas. Sidottu, kansipaperi.

Varoitus lukijoille: navakka itätuuli pyyhkäisee koko tarinan yli, eikä sen jälkeen mikään ole ennallaan.

Laboratorion kammioissa kelluu kolmekymmentä silmää. Suomalainen tutkija Coco Kafka ja hänen kiinalainen kollegansa Chang ovat lähellä valtavaa tieteellistä läpimurtoa: he aikovat löytää keinon, jolla sokeasta tehdään näkevä.

Vuosien työ on kuitenkin vaarassa valua hukkaan, sillä venäläinen tutkijapari Popov ja Karpov on sekin tuskastuttavan lähellä ratkaisua. Päivä päivältä kilpailijoiden välimatka kuroutuu umpeen. Kumpi niistä voittaa kilpajuoksun, jonka voittajaa odottaa kenties Nobel ja jossa kaikki keinot – mukaan lukien koleratoksiini-nimisen myrkyn käyttö – ovat sallittuja? Kuka loppujen lopuksi huijaa ja ketä? Vai onko sillä edes väliä. Vai riittääkö että kertomus Coco Kafkan ihmeellisestä elämästä saadaan kunnialla päätökseen ja jauhomatoannos huuhdeltua länsi-intialaisella viinalla alas.

Sissi Katzin riemastuttavan ilkikurinen esikoisromaani on kertomus sokeista ihmisistä ja näkevistä silmistä, Kalaharin Kalabaarista jossa todellisuudella on tapana muuttaa muotoaan, torakkojen valtaamasta värjäämöstä Negevin autiomaassa ja suuresta rakkaudesta. Se juoksuttaa lukijaansa hengästyttävää vauhtia Pariisin mukulakivikaduilla, Fuxing Zhong Lulla Shanghaissa, Kruunuvuorenselällä ja Negevin autiomaassa Israelissa. Coco Kafkan ihmeellinen elämä on kerronnallista ilotulitusta jollaista on harvoin tarjolla kotimaisessa kirjallisuudessa.

muokattu 06.11.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

Läpi harmaan kiven (Väinämöinen, #5)Ihmeotukset ja niiden olinpaikat: Alkuperäinen elokuvakäsikirjoitus (Ihmeotukset, #1)Mansikkapellot, iankaikkisesti: NovellejaVeriveljetTaniwha
Paikalla 1 jäsen ja 44 vierailijaa
Tea-Marisa Kinnunen
Uusin jäsen: Tea-Marisa Kinnunen
Jäseniä yhteensä: 9564