Coco Kafkan ihmeellinen elämä

@ Sissi Katz
Coco Kafkan ihmeellinen elämä - Sissi Katz 6.00   2

Kannen suunnittelija: Ilja Karsikas. Sidottu, kansipaperi.

Varoitus lukijoille: navakka itätuuli pyyhkäisee koko tarinan yli, eikä sen jälkeen mikään ole ennallaan.

Laboratorion kammioissa kelluu kolmekymmentä silmää. Suomalainen tutkija Coco Kafka ja hänen kiinalainen kollegansa Chang ovat lähellä valtavaa tieteellistä läpimurtoa: he aikovat löytää keinon, jolla sokeasta tehdään näkevä.

Vuosien työ on kuitenkin vaarassa valua hukkaan, sillä venäläinen tutkijapari Popov ja Karpov on sekin tuskastuttavan lähellä ratkaisua. Päivä päivältä kilpailijoiden välimatka kuroutuu umpeen. Kumpi niistä voittaa kilpajuoksun, jonka voittajaa odottaa kenties Nobel ja jossa kaikki keinot – mukaan lukien koleratoksiini-nimisen myrkyn käyttö – ovat sallittuja? Kuka loppujen lopuksi huijaa ja ketä? Vai onko sillä edes väliä. Vai riittääkö että kertomus Coco Kafkan ihmeellisestä elämästä saadaan kunnialla päätökseen ja jauhomatoannos huuhdeltua länsi-intialaisella viinalla alas.

Sissi Katzin riemastuttavan ilkikurinen esikoisromaani on kertomus sokeista ihmisistä ja näkevistä silmistä, Kalaharin Kalabaarista jossa todellisuudella on tapana muuttaa muotoaan, torakkojen valtaamasta värjäämöstä Negevin autiomaassa ja suuresta rakkaudesta. Se juoksuttaa lukijaansa hengästyttävää vauhtia Pariisin mukulakivikaduilla, Fuxing Zhong Lulla Shanghaissa, Kruunuvuorenselällä ja Negevin autiomaassa Israelissa. Coco Kafkan ihmeellinen elämä on kerronnallista ilotulitusta jollaista on harvoin tarjolla kotimaisessa kirjallisuudessa.Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu elokuu 2017 (Tammi)
Tietoja muokattu marraskuu 6, 2018

Kirja-arviot & arvosanat

Pisania
Pisania
Arvosanat 1021
Kirja-arviot 0
Viestit 1532
tammikuu 4, 2019
Antoi 5 / 10 arvosanan kirjalle
Vaahtera
Vaahtera
Arvosanat 184
Kirja-arviot 3
Viestit 0
joulukuu 28, 2018
Antoi 7 / 10 arvosanan kirjalle