Kirottu talo
Keskiarvo 3.70
3.70 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (5)
Kirjahyllytilastot

Kirottu talo

Peter James
Julkaistu: helmikuu 2017 (Minerva)
Alkuperäinen nimi: The House on Cold Hill
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu
Avainsanat: kummitukset

Alkuteos ilmestynyt 2015. Suomentanut Sirpa Parviainen. Kansi ja ulkoasu: Taittopalvelu Yliveto Oy. Sidottu, kansipaperi.

Kuolleet eivät voi sinua vahingoittaa. Vai voivatko...?

Brightonilainen Ollie Harcourt toteuttaa elämänikäisen unelmansa ja ostaa vanhan kartanon. Ollien vaimo Caro ja 12-vuotias Jade-tytär eivät ole yhtä varauksettoman onnellisia maaseudulle muutosta, etenkin kun valtava talo on pahasti rapistunut ja hintavan remontin tarpeessa.

Heti muuton jälkeen alkavat oudot ilmiöt. Ensin vain Jaden ystävätär näkee videopuhelun aikana ruudultaan Jaden takana seisovan vanhan naisen, vaikka tyttö vakuuttaa olevansa huoneessaan yksin. Pian naishahmo ilmestyy muillekin, ja yhä oudompia asioita alkaa tapahtua.

Eräänä päivänä puutarhassa kävelevä Caro säikähtää nähdessään kahdet tuijottavat kasvot yläkerran ikkunassa. Kun perhe alkaa tutkia asiaa tarkemmin, huonetta jonka ikkunaan hahmot ilmaantuivat, ei näyttäisi olevan olemassakaan.

Viimeistään nyt on selvää, etteivät Harcourtit asu taloaan yksin. Ja että heitä ei sinne haluta.

Bestseller-dekkaristi Peter James on kirjoittanut modernin kummitustarinan, jonka luettuaan ei halua sammuttaa yölamppua. Kirjailijan oman entisen kotitalon oudoista tapahtumista innoituksensa saanut teos saa yliluonnolliset ilmiöt tuntumaan lähes epämukavan todellisilta.

muokattu 11.11.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

Talven lapsetRuumiittomat: Suomalaisia aavenovellejaKivienkelit (Lasilapset, #3)Hurmeen makuLasilapset (Lasilapset, #1)
Paikalla 1 jäsen ja 29 vierailijaa
Mustelmann
Uusin jäsen: Enni
Jäseniä yhteensä: 9863