Kirottu talo - Peter James7.40

Alkuteos ilmestynyt 2015. Suomentanut Sirpa Parviainen. Kansi ja ulkoasu: Taittopalvelu Yliveto Oy. Sidottu, kansipaperi.

Kuolleet eivät voi sinua vahingoittaa. Vai voivatko...?

Brightonilainen Ollie Harcourt toteuttaa elämänikäisen unelmansa ja ostaa vanhan kartanon. Ollien vaimo Caro ja 12-vuotias Jade-tytär eivät ole yhtä varauksettoman onnellisia maaseudulle muutosta, etenkin kun valtava talo on pahasti rapistunut ja hintavan remontin tarpeessa.

Heti muuton jälkeen alkavat oudot ilmiöt. Ensin vain Jaden ystävätär näkee videopuhelun aikana ruudultaan Jaden takana seisovan vanhan naisen, vaikka tyttö vakuuttaa olevansa huoneessaan yksin. Pian naishahmo ilmestyy muillekin, ja yhä oudompia asioita alkaa tapahtua.

Eräänä päivänä puutarhassa kävelevä Caro säikähtää nähdessään kahdet tuijottavat kasvot yläkerran ikkunassa. Kun perhe alkaa tutkia asiaa tarkemmin, huonetta jonka ikkunaan hahmot ilmaantuivat, ei näyttäisi olevan olemassakaan.

Viimeistään nyt on selvää, etteivät Harcourtit asu taloaan yksin. Ja että heitä ei sinne haluta.

Bestseller-dekkaristi Peter James on kirjoittanut modernin kummitustarinan, jonka luettuaan ei halua sammuttaa yölamppua. Kirjailijan oman entisen kotitalon oudoista tapahtumista innoituksensa saanut teos saa yliluonnolliset ilmiöt tuntumaan lähes epämukavan todellisilta.

Arvosana kirjalle


Julkaistu: helmikuu 2017
Kustantaja: Minerva
Tyylit: kauhu
Avainsanat: kummitukset
Alkuperäinen nimi: The House on Cold Hill
Arvosanalla: 7.40/10
Arvosanoja: 5
Muokattu: marraskuu 11, 2018