Kirottu talo

@ Peter James
Kirottu talo - Peter James 7.38   8

Alkuteos ilmestynyt 2015. Suomentanut Sirpa Parviainen. Kansi ja ulkoasu: Taittopalvelu Yliveto Oy. Sidottu, kansipaperi.

Kuolleet eivät voi sinua vahingoittaa. Vai voivatko...?

Brightonilainen Ollie Harcourt toteuttaa elämänikäisen unelmansa ja ostaa vanhan kartanon. Ollien vaimo Caro ja 12-vuotias Jade-tytär eivät ole yhtä varauksettoman onnellisia maaseudulle muutosta, etenkin kun valtava talo on pahasti rapistunut ja hintavan remontin tarpeessa.

Heti muuton jälkeen alkavat oudot ilmiöt. Ensin vain Jaden ystävätär näkee videopuhelun aikana ruudultaan Jaden takana seisovan vanhan naisen, vaikka tyttö vakuuttaa olevansa huoneessaan yksin. Pian naishahmo ilmestyy muillekin, ja yhä oudompia asioita alkaa tapahtua.

Eräänä päivänä puutarhassa kävelevä Caro säikähtää nähdessään kahdet tuijottavat kasvot yläkerran ikkunassa. Kun perhe alkaa tutkia asiaa tarkemmin, huonetta jonka ikkunaan hahmot ilmaantuivat, ei näyttäisi olevan olemassakaan.

Viimeistään nyt on selvää, etteivät Harcourtit asu taloaan yksin. Ja että heitä ei sinne haluta.

Bestseller-dekkaristi Peter James on kirjoittanut modernin kummitustarinan, jonka luettuaan ei halua sammuttaa yölamppua. Kirjailijan oman entisen kotitalon oudoista tapahtumista innoituksensa saanut teos saa yliluonnolliset ilmiöt tuntumaan lähes epämukavan todellisilta.


Luokitus: Kauhu Kummitukset

Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu helmikuu 2017 (Minerva)
Alkuperäinen nimi The House on Cold Hill
Tietoja muokattu marraskuu 11, 2018
Muita teoksia kirjailijalta Peter James
Totuuden kirous 5.00   1
Kiistaton todiste 8.12   16
Täydellisyyden hinta 6.00   2
Sydänkäpyseni 6.00   2
Pahan oma 6.16   6

Kirja-arviot & arvosanat

Saapiskisu
Arvosanat 94
Kirja-arviot 4
Viestit 0
syyskuu 1, 2023
7 / 10

Oli todella nopealukuinen. Mielenkiintoinen ajatus tarinasta, mutta omituisia käänteitä ja ajatuksia. Miksi ostettiin se kallis talo, vaikka tiedettiin siinä olevan monia ongelmia? Miksi kukaan ei puhunut heti niistä haamuista ja oudoista jutuista? Ja miksi ei edes yritetty säästää missään menoissa? Lopussa jotenkin hämärtyi se loppukin logiikka. Omasta mielestäni lopussa ajassa hypittiin ihan oudosti tai mitä se loppu meinasikaan, meni jotenkin ihan "yli" ja juttelin tästä ystäväni kanssa, joka oli aivan samaa mieltä. Koko kirjan ajan oli vielä jotenkin ymmärrettävä, mutta tosiaan ihan loppupäätös oli niin hämmentävä, etten ole aivan varma mitä siinä oikeasti tapahtui, mitä kirjailija sillä haki? Vaikka se siis ajatukseltaan oli mielenkiintoinen, niin se sekavuus ja lopun epäloogisuus otti kyllä päähän. 

Mika Muhonen
Mika Muhonen
Arvosanat 223
Kirja-arviot 0
Viestit 0
maaliskuu 19, 2023
Antoi 7 / 10 arvosanan kirjalle
Henri Linkinen
Henri Linkinen
Arvosanat 177
Kirja-arviot 0
Viestit 0
huhtikuu 26, 2022
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle
wadjet
wadjet
Arvosanat 178
Kirja-arviot 0
Viestit 0
heinäkuu 31, 2019
Antoi 7 / 10 arvosanan kirjalle
Desdenova
Desdenova
Arvosanat 219
Kirja-arviot 0
Viestit 0
tammikuu 29, 2019
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle
mörrimöykky
mörrimöykky
Arvosanat 257
Kirja-arviot 12
Viestit 3
tammikuu 10, 2019
Antoi 7 / 10 arvosanan kirjalle