Helmenkalastaja (Taru Silmäterästä, #1)
Keskiarvo 4.00
4.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (6)
Kirjahyllytilastot

Helmenkalastaja

Karin Erlandsson
Julkaistu: 2017 (S&S)
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: nuoret, seikkailu
Avainsanat: kotimainen

Hurmaava saturomaani Astrid Lindgrenin hengessä

Miranda matkaa pohjoisen metsäalueelta etelän rannoille sukeltaakseen kevään tullen helmiä kuningattaren hovin tarpeisiin. Hän on helmenkalastajista taitavin ja uskoo löytävänsä myös kaikkien havitteleman, myyttisen silmäkiven. Kerrotaan, että sen, joka löytää silmäkiven, ei tarvitse koskaan enää kaivata mitään. Mutta miten etsiä arvokasta helmeä, kun vaivoiksi lähtee mukaan Syrsa, höpöttävä pikkutyttö joka ei pysty sukeltamaan helmiä nostattamatta merenpohjasta hiekkaa?

Helmenkalastaja on klassinen ja jännittävä saturomaani taianomaisesta mutta todentuntuisesta maailmasta, jossa helmet laulavat merenpohjan rauhassa ja ruusuhai vaanii kiven takana. Se on kirja kaipuusta, ystävyydestä ja siitä, mikä elämässä on tärkeää.

Kirja palkittiin Runeberg Junior -palkinnolla vuonna 2018. Kirja on Pohjoismaiden neuvoston lasten- ja nuortenkirjallisuuspalkinnon ehdokas 2018. Helmenkalastaja voitti Schildts & Söderströmsin lastenromaanikilpailun vuonna 2016.

(muokattu 20.11.2018)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Veden alla (Veden alla, #1)Reckless: Veljeni peloton (Reckless, #2)Artemis Fowl: Viimeinen vartija (Artemis Fowl, #8)Tuomitun ruusu (Roistoakatemia, #4)Benjamin Hawk ja timanttitasangon arvoitus (Benjamin Hawk, #4)
Paikalla 48 vierailijaa
Uusin jäsen: Anton Niinikoski
Jäseniä yhteensä: 8757