Spartan haukka

Conn Iggulden
Julkaistu: elokuu 16, 2019 (Otava)
Alkuperäinen nimi: The Falcon of Sparta
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: historia

Alkuteos ilmestynyt 2018. Suomentanut Ilkka Rekiaro. Sidottu, kansipaperi.

Veli nousee veljeä vastaan taistelussa Antiikin maailman mahtavimman valtakunnan kruunusta.

He olivat hänen sotilaitaan, hänen omiaan tavalla, jota oli vaikea kuvailla. He olivat panneet elämänsä likoon hänen sanansa varaan. Se side oli yhtä luja kuin veriside, ja panokset olivat korkeimmat mahdolliset.

Kunnia, uskollisuus ja ystävyys ovat kovalla koetuksella, kun prinssi Kyyroksen palkkasoturit kohtaavat Persian jumalhallitsija Artakserkseen pelätyn armeijan eeppisessä sodassa, jonka suunnan yksi ainoa isku voi muuttaa.

"Verevä ja kiivastahtinen." – Sunday Times

Vuonna 401 ennen ajanlaskun alkua kuningas Artakserkses nousee Persian valtaistuimelle. Hänen veljensä Kyyros aikoo kaapata vallan ja kokoaa hurjan palkka-armeijan, jonka ytimessä ovat urheat spartalaiset.

Lujakin taistelutahto on kovilla, kun petosten ja epäilysten varjo lankeaa armottoman aavikon ylle. Kun Kyyroksen joukot jäävät ylivoimaisen vihollisen saartamiksi, nuori sotilas Ksenofon kohtaa elämänsä haasteen. Hänen tehtävänsä on johtaa eloonjääneet viimeiseen katkeraan kamppailuun.

(muokattu 30.08.2019)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Tulisielu (Jääsielu, #2)Taikuri ja taskuvaras (Taikuri ja taskuvaras, #1)LaviniaTuulen vihat (Vihat, #1)Palava maa (Uhtred-sarja, #5)
Paikalla 1 jäsen ja 68 vierailijaa
Mikael
Uusin jäsen: Jimbo Whateverson
Jäseniä yhteensä: 8723