Hammasrattaat

Ryūnosuke Akutagawa
Julkaistu: maaliskuu 2018 (Aporia)
Alkuperäinen nimi: 歯車 (Haguruma)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: mainstream, maaginen realismi, novellikokoelma

Suomentanut Markus Mäkinen. Nidottu.

Japanin tarunomaisen menneisyyden sattumuksia ja arjen harmaudessa kultahippuina pilkahtavia onnenhetkiä – Ryūnosuke Akutagawan novelleissa muinaiset tarut punoutuvat omintakeiseen mielikuvitukseen ja moderniin tulkintaan ja jokapäiväiset omaelämäkerralliset aiheet mestarilliseen ihmisluonteen ja mielenmaiseman kuvaukseen.

Akutagawaa pidetään yhtenä Japanin uuden ajan kirjallisuuden merkittävimmistä uudistajista. Hän sulautti luovalla tavalla yhteen japanilaisen ja läntisen kertomaperinteen, ja hänen herkät, universaalisti avautuvat novellinsa koskettavat edelleen lukijoita ympäri maailman.

Suomentaja Markus Mäkinen on valinnut tähän kokoelmaan Akutagawan laajasta tuotannosta kymmenen ennen suomentamatonta novellia, jotka edustavat kirjailijan uran eri teemoja ja kehitysvaiheita. Novelleista ensimmäinen, Akira Kurosawan elokuvalle Rashōmon – Paholaisen portti nimen antanut Rashōmon julkaistiin vuonna 1915 ja viimeinen, kirjan niminovelli Hammasrattaat, postuumisti syksyllä 1927.

muokattu 02.03.2019

Muita kirjoja joista saatat pitää

MuurahaispuuNainen joka sai siivet selkäänsä ja muita kertomuksiaIlmestyskirjan tätiHevosen tajuKuolematon ja muita novelleja
Paikalla 2 jäsentä ja 57 vierailijaa
Pisania, Fievre
Uusin jäsen: Chiroyligim Gulim
Jäseniä yhteensä: 9864