Suoja: Veteen heijastuvat kivet (Suoja, #2)
Keskiarvo 3.67
3.67 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (3)
Kirjahyllytilastot

Suoja: Veteen heijastuvat kivet

Laura Luotola
Julkaistu: syyskuu 16, 2019 (Iris Kustannus)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, fantasia
Avainsanat: kotimainen
Osallistu keskusteluun (viestejä 3 kpl)

Kansikuva: Päivi Hakanen. Nidottu.

”Katso minne lisko menee, etkö muista?” – Elhayen Iolqai, Suoja – Kaupungit ja paluu.

Ranir on perinteikkään kallioluostarin askeetti ja liskojen jälkeläinen. Lapsuudesta saakka hän on pystynyt keskustelemaan Kudon saarialuetta hallitsevan jumalattaren kanssa. Ennustusten lupaamaa viestiä ei vain ole kuulunut, ja vuosien myötä Ranir on vajonnut yhä syvemmälle kiellettyihin nautintoihin.

Kun jumalatar viimein ilmestyy, ei hänen viestinsä ole lainkaan Ranirille mieleen. Alkaa juonittelun ja yllätysten täyteinen seikkailu halki syvien viidakoiden sekä lumihuippuisten vuorten. Samaan aikaan Kautsurannikolla kokoaa joukkojaan Liskojen Lisko, kapinallisjohtaja, jonka hallussa on Mustan Marmoripalatsin salaisuus.

Kuka on lisko, joka Elhayen Iolqaille ilmestyi Kándussa? Mahdılain ja Kudon kohtalot kietoutuvat toisiinsa vanhoja uskomuksia horjuttavalla tavalla.

Veteen heijastuvat kivet on Suoja-trilogian odotettu toinen osa. Dystopiaa, aasialaista filosofiaa ja kulta-ajan myyttejä sekoittava punk-henkinen fantasiaseikkailu loihtii lukijan ympärille mystisen kudelman.

(muokattu 19.09.2019)

Muita kirjoja joista saatat pitää

NaamiotKohtalot (Viillot, #2)Vastavoimat: Finncon 2013 -novellikilpailun 10 parasta novelliaKristallimeri: Tarinoita merirosvoistaÄänellä jonka kuulet: Spekulatiivisia novelleja sukupuolen moninaisuudesta
Paikalla 2 jäsentä ja 51 vierailijaa
Armeus, Salka
Uusin jäsen: Anniina Kellosalo
Jäseniä yhteensä: 8879