Lentäjä
Keskiarvo 4.00
4.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (1)
Kirjahyllytilastot

Lentäjä

Jevgeni Vodolazkin
Julkaistu: marraskuu 2018 (Into)
Alkuperäinen nimi: Авиатор
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, mainstream

Alkuteos ilmestynyt 2016. Suomentanut Elina Kahla. Kansi: Emmi Kyytsönen. Sidottu, kansipaperi.

Innokenti Platonov herää sairaalassa muistinsa menettäneenä. Lääkärin kehotuksesta hän alkaa kirjoittaa ylös mieleensä palaavia asioita: onnelliset lapsuudenkesät ja lentäjäleikit serkun kanssa – mutta myös päivän, jolloin isä ei palaakaan kotiin.

Parikymppisenä Innokenti rakastuu naapurin Anastasiaan mutta joutuu murhasta ja valtionpetoksesta syytettynä Solovkin vankileirille. Muistot luovat kaleidoskooppimaisen kuvan 1900-luvun alun Venäjästä ja nuoren miehen elämästä mutta jättävät auki kysymyksen: miten Innokenti on päätynyt sairaalaan, jossa lääkkeet on päivätty vuodelle 1999?

Palkitun ja kansainvälisesti menestyneen Jevgeni Vodolazkin uutuusromaani on koskettava kertomus muistista, syyllisyydestä ja rakkaudesta, joka kestää läpi ajan, kaaoksen ja jopa kuoleman.

Lentäjä on kunnianosoitus Fjodor Dostojevskin Rikokselle ja rangaistukselle ja Mihail Bulgakovin Valkokaartille ja vakiinnuttaa Vodolazkinin aseman venäläisen kirjallisuuden nousevana tähtenä. Russian Booker Prize- ja Big Book Award -palkintoehdokkaanakin olleen teoksen käännösoikeudet on myyty 13 maahan.

muokattu 12.03.2019

Muita kirjoja joista saatat pitää

Joulukuun kymmenesTuhannen viillon kuolema (Rikkaiden unelmat, #1)Maailman luonnollisin asiaSusanin vaikutusHe eivät tiedä mitä tekevät
Paikalla 27 vierailijaa
Uusin jäsen: Anni Korhonen
Jäseniä yhteensä: 9380