Taistelija
Keskiarvo 3.04
3.04 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (13)
Kirjahyllytilastot

Taistelija

Bruce Sterling
Julkaistu: 1993 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: The Artificial Kid
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi

Alkuteos ilmestynyt 1980. Suomentaneet Sari Kallioinen ja Anita Puumalainen. Kansi: Jukka Murtosaari. Nidottu.

Artifical Kid on biokemiallisin keinoin valmistettu ammattitaistelija, joka videoi omat tappelunsa ja myy ne niitä ahnaasti janoavalle yleisölle. Hänen ihanteellinen elämänsä rikkoutuu, kun Reverie-planeetan vanha viisas mies Moses Moses herää henkiin satojen vuosien jäätyneestä hiljaisuudesta.

Moses Mosesin paluu ei nimittäin miellytä pelättyjä salaliittolaisia, jotka haluavat hänet hengiltä hinnalla millä hyvänsä. Vanhus saa suojelioikseen Kidin ja Pyhä Anne Twicebornin, ja niin kolmikko lähtee hurjalle pakomatkalle yli merten, halki taivaiden ja läpi viidakoiden.

Taistelija on armoton ja väkivaltainen tulevaisuuden kuvaus keinotekoisesta soturista keinotekoisessa maailmassa. Sen kirjoittaja Bruce Sterling on yksi modernin tieteiskirjallisuuden huippunimistä ja kyberpunkin edelläkävijöistä. Sterlingiltä on aikaisemmin käännetty hänen toimittamansa kyberpunk-antologia Peililasit.

muokattu 12.05.2010

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kevätuhrit (Kevätuhrit, #1)UtopiaPlanetes. Osa 3 (Planetes, #3)Evanescent – Katoavainen (Rising Moon, #1)Kuoleman salaliitto (Eve Dallas, #8)
Paikalla 33 vierailijaa
Uusin jäsen: Ruska
Jäseniä yhteensä: 9376