Sandman: Hyväntahtoiset (Sandman deluxe, #9)
Keskiarvo 4.28
4.28 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (16)
Kirjahyllytilastot

Sandman: Hyväntahtoiset

Neil Gaiman
Julkaistu: toukokuu 2019 (RW)
Alkuperäinen nimi: The Sandman: The Kindly Ones
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiasynkkä fantasia, sarjakuva
Osallistu keskusteluun (viestejä 21 kpl)

Ilmestynyt alun perin 1993–1995, kokoomateos 1996. Käsikirjoitus: Neil Gaiman. Sidottu.

”Korppi huus: EI MILLOINKAAN.”

Kiitetyt Neverwhere, Unohdetut jumalat, Coraline ja Hämähäkkijumala olisivat kenties riittäneet nostamaan Neil Gaimanin (s. 1960) yhdeksi vuosituhannen taitteen fantasian suurista äänistä. Merkitystä olisi korostanut, että aidon renessanssimiehen tavoin hän iskee tarinaa moneen mediaan painetusta sanasta kuunnelmien kautta elokuviin.

Gaiman oli kuitenkin ehtinyt jo 1980-luvun lopulla elvyttää DC Comicsin Sandman-hahmon. Myytit ja arkkityypit omaleimaisille oivalluksilleen naittamalla hän lunasti paikan samassa jatkumossa Homeroksen, Tolkienin ja ystävänsä Alan Mooren kanssa.

Sandman kulkee eri kulttuureissa eri nimillä kuten Morpheus ja Nukkumatti, mutta Gaimanin neronleimaus oli uudistaa koko viitekehys. Syntyi kollektiivisen alitajunnan läpitunkema Unten Valtakunta ja mystisten, jumaliakin vanhempien Ikuisten suku.

Tähän usein hämmentävään maisemaan ja kieroon hahmogalleriaan kuljettaa Sandmanin numerot 57–69 sisältävä Hyväntahtoiset. Kertomuksen loppu alkaa häämöttää, sillä kymmeneen kirjaan jaettu eeppinen tarina saapuu nyt yhdeksänteen osaansa. Useita aiempien juonikulkujen lankoja yhteen sitova saaga on laadittu kreikkalaisen tragedian muotoon.

muokattu 09.06.2019

Muita kirjoja joista saatat pitää

Sandman: Yösävelmiä ja alkusoittoja (Sandman deluxe, #1)Sandman: Nukkekoti (Sandman deluxe, #2)Sandman: Utujen vuodenaika (Sandman deluxe, #4)Sandman: Kerratut elämät (Sandman deluxe, #7)Sandman: Unten ihmemaa (Sandman deluxe, #3)
Paikalla 32 vierailijaa
Uusin jäsen: Matilda Wilkus
Jäseniä yhteensä: 9724