Annabel Lee ja muita vanhoja runoja

@ Matti Järvinen
Annabel Lee ja muita vanhoja runoja - Matti Järvinen 8.00   1

Suomentanut Matti Järvinen. Nidottu.

Annabel Lee ja muita vanhoja runoja sisältää 115 runosuomennosta antiikin ajoilta 1930-luvulle. Mukana on Edgar Allan Poen, William Wordworthin, Emily Dickinsonin, Robert Burnsin ja Dan Anderssonin kaltaisia tunnettuja klassikkorunoilijoita. Suomalaista 1800-luvun runoa edustavat esimerkiksi J. L. Runeberg, Z. Topelius ja Fredrik Berndtson.

Kokoelmaan on valittu myös sellaisten tekijöiden runoja, jotka tunnetaan paremmin proosatuotannostaan kuten D. H. Lawrence, Robert E. Howard, Robert Louis Stevenson, Emily Brontë ja H. P. Lovecraft. Tunnettujen nimien rinnalla kokoelmassa nostetaan esiin vähemmän tunnettuja tai melkein unohtuneita runoilijoita. Heitä ovat vaikkapa Anne Barnard, Alfred Fahler, Wendela Hebbe, Katherine Tynan Hinkson ja Sven Axel Stening.

Runojen tyylit vaihtelevat kertovista runoista japanilaisiin haikuihin ja lyhyistä tuokiokuvista ja aforismeista laululyriikkaan. Runot tarjotaan temaattisina kokonaisuuksina, joissa eri aikakausien ja eri maista kotoisin olevien runoilijoiden kirjoitukset saattavat käydä välillä keskinäistä vuoropuhelua. Monet runoista ilmestyvät nyt ensimmäistä kertaa suomeksi.

 


Luokitus: Antologia Runous

Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu joulukuu 31, 2018 (Nysalor-kustannus)
Tietoja muokattu kesäkuu 19, 2019

Muita teoksia kirjailijalta Matti Järvinen
Vuosiviisari ja muita aikamatkustustarinoita 8.28   18
Rataskärmes ja muita steampunk-tarinoita 8.12   9
Vesihaamu 7.72   7
Musta paholainen ja muita vanhoja suomalaisia kauhukertomuksia ja kummitusjuttuja 6.00   1
Vuonna 3000 7.72   7
Synkkä satu ja muita vanhoja suomalaisia kauhukertomuksia ja kummitusjuttuja 5.00   3
Pirunpullo ja muita vanhoja kauhukertomuksia 7.00   1