Annabel Lee ja muita vanhoja runoja

Matti Järvinen
Julkaistu: joulukuu 31, 2018 (Nysalor-kustannus)
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: antologia
Avainsanat: runous

Suomentanut Matti Järvinen. Nidottu.

Annabel Lee ja muita vanhoja runoja sisältää 115 runosuomennosta antiikin ajoilta 1930-luvulle. Mukana on Edgar Allan Poen, William Wordworthin, Emily Dickinsonin, Robert Burnsin ja Dan Anderssonin kaltaisia tunnettuja klassikkorunoilijoita. Suomalaista 1800-luvun runoa edustavat esimerkiksi J. L. Runeberg, Z. Topelius ja Fredrik Berndtson.

Kokoelmaan on valittu myös sellaisten tekijöiden runoja, jotka tunnetaan paremmin proosatuotannostaan kuten D. H. Lawrence, Robert E. Howard, Robert Louis Stevenson, Emily Brontë ja H. P. Lovecraft. Tunnettujen nimien rinnalla kokoelmassa nostetaan esiin vähemmän tunnettuja tai melkein unohtuneita runoilijoita. Heitä ovat vaikkapa Anne Barnard, Alfred Fahler, Wendela Hebbe, Katherine Tynan Hinkson ja Sven Axel Stening.

Runojen tyylit vaihtelevat kertovista runoista japanilaisiin haikuihin ja lyhyistä tuokiokuvista ja aforismeista laululyriikkaan. Runot tarjotaan temaattisina kokonaisuuksina, joissa eri aikakausien ja eri maista kotoisin olevien runoilijoiden kirjoitukset saattavat käydä välillä keskinäistä vuoropuhelua. Monet runoista ilmestyvät nyt ensimmäistä kertaa suomeksi.

 

muokattu 19.06.2019

Muita kirjoja joista saatat pitää

Gunnm 3: TeurastajaenkeliHalu (Langenneet enkelit, #1)Sovinnontekijän kynsi (Uuden auringon kirja, #2)Aikavaras (Kiekkomaailma, #26)Uusi partio (Partio, #5)
Paikalla 30 vierailijaa
Uusin jäsen: Mona
Jäseniä yhteensä: 9663