Annabel Lee ja muita vanhoja runoja

Matti Järvinen
Julkaistu: joulukuu 31, 2018 (Nysalor-kustannus)
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: antologia
Avainsanat: runous

Suomentanut Matti Järvinen. Nidottu.

Annabel Lee ja muita vanhoja runoja sisältää 115 runosuomennosta antiikin ajoilta 1930-luvulle. Mukana on Edgar Allan Poen, William Wordworthin, Emily Dickinsonin, Robert Burnsin ja Dan Anderssonin kaltaisia tunnettuja klassikkorunoilijoita. Suomalaista 1800-luvun runoa edustavat esimerkiksi J. L. Runeberg, Z. Topelius ja Fredrik Berndtson.

Kokoelmaan on valittu myös sellaisten tekijöiden runoja, jotka tunnetaan paremmin proosatuotannostaan kuten D. H. Lawrence, Robert E. Howard, Robert Louis Stevenson, Emily Brontë ja H. P. Lovecraft. Tunnettujen nimien rinnalla kokoelmassa nostetaan esiin vähemmän tunnettuja tai melkein unohtuneita runoilijoita. Heitä ovat vaikkapa Anne Barnard, Alfred Fahler, Wendela Hebbe, Katherine Tynan Hinkson ja Sven Axel Stening.

Runojen tyylit vaihtelevat kertovista runoista japanilaisiin haikuihin ja lyhyistä tuokiokuvista ja aforismeista laululyriikkaan. Runot tarjotaan temaattisina kokonaisuuksina, joissa eri aikakausien ja eri maista kotoisin olevien runoilijoiden kirjoitukset saattavat käydä välillä keskinäistä vuoropuhelua. Monet runoista ilmestyvät nyt ensimmäistä kertaa suomeksi.

 

muokattu 19.06.2019

Muita kirjoja joista saatat pitää

Ikuisuus (Väristys, #3)KirjavarasGregor ja salaisuuksien merkit (Alismaan tarinat, #4)Sandman: Ikuiset yötKuolema: Elämisen kallis hinta
Paikalla 3 jäsentä ja 61 vierailijaa
MARGO, Rinja, Eija
Uusin jäsen: Oona Maaninka
Jäseniä yhteensä: 9322