Deus X
Keskiarvo 2.83
2.83 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (15)
Kirjahyllytilastot

Deus X

Norman Spinrad
Julkaistu: 1994 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Deus X
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifikyberpunk

Alkuteos ilmestynyt 1993. Suomentanut Anita Puumalainen. Nidottu.

Eletään tulevaisuutta, jossa maapallo on saastunut liki elinkelvottomaksi ja katolinen kirkko menettämässä mahtiaan. Syy uskonnon epäsuosioon on selvä: ketä kiinnostaa epävarma ajatus kuolemanjälkeisestä elämästä, kun kuoleman voi ehkäistä kokonaan siirtämällä persoonallisuutensa elektroniseen tietoverkkoon.

Ihmisen kloonaaminen tietokoneeseen arveluttaa katolista maailmaa. Onko virtuaalitodellisuus uusi mahdollisuus entisen maailmansa tuhonneelle ihmiskunnalle vai Saatanan ansa? Onko tietokoneklooneilla sielua?

Sielunongelmien ratkaisemiseksi isä De Leone siirretään tietoverkkoon – ja katoaa jäljettömiin. Perään lähetetään yksityisetsivä Marley Philippe. Kyseessä on paitsi katolisen kirkon myös ihmiskunnan tulevaisuus.

Deus X on aiheitaan ilkikurisempi filosofinen tieteisdekkari ympäristökatastrofista, uskonnosta ja sielun arvoituksesta. Sen tekijä Norman Spinrad on aikamme omintakeisimpia ja merkittävimpiä tieteiskirjailijoita, jonka teoksia ei aikaisemmin ole käännetty suomeksi.

(muokattu 01.01.2015)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Sovituksen kuilu (Ilmestysten avaruus, #4)Peililasit: Cyberpunk-antologia (Jalavan SciFi-sarja, #18)Lunastuksen arkki (Ilmestysten avaruus, #3)Pysy erossa lohikäärmeistä (Shadowrun: Vallan salat, #1)Kuilukaupunki (Ilmestysten avaruus, #2)
Paikalla 4 jäsentä ja 50 vierailijaa
neri, Wanda, Iivari, sterle
Uusin jäsen: Suvi Ukkonen
Jäseniä yhteensä: 8873