Perikato (Robert Forsten #1) - Ilkka Remes

Kannen kuvat: Istockphoto, Mika Tuominen. Sidottu, kansipaperi.

Viiltävän ajankohtainen trilleri salaisesta sodasta, joka repii Eurooppaa hajalle. Ratkaiseva taistelu on alkanut. Kenelle Suomi kuuluu?

Toimittaja Suvi Norvanto haluaa parantaa maailmaa tekemällä vapaaehtoistyötä laittomasti maassa olevien toimintakeskuksessa Helsingissä. Siellä hän saa puhelun ex-poikaystävältään, jonka siunaustilaisuus oli kaksi viikkoa aiemmin.

Järkyttynyt Suvi kuulee erikoiset toimintaohjeet ja tajuaa olevansa hengenvaarassa. Apua saadakseen hän turvautuu paperittomia auttavaan ystäväänsä, suomalais-amerikkalaista syntyperää olevaan Anna Forsteniin sekä ennen kaikkea tämän veljeen, CIA:n Helsingin-asemalla työskentelevään Robertiin.

Suvia ja Annaa auttaessaan Robert päätyy Saksaan, keskelle salassa toimivien verkostojen taistelua siitä, minkä verran eurooppalaisten yhteiskuntien tulisi mukautua islamilaisen maahanmuuton edessä ja pitäisikö eurooppalaisen kulttuurin edes pyrkiä säilyttämään vanhat arvonsa. Kyse on yhä brutaalimmaksi muuttuneesta salaisesta sodasta, jota käydään keinoja kaihtamatta.

Vain Robert tietää, että Helsingissä tunteita kuumentava afgaanimiehen pakkopalautus kätkee taakseen jättimäiset panokset. Karkotusta vastustavat suomalaiset on heidän tietämättään valjastettu ratkaisevaan taisteluun, jota käydään suomalaisten sieluista – ja koko Euroopan tulevaisuudesta.

Ilkka Remes (s. 1962) on kotimainen trilleritähti, jonka maailmanluokan jännitysromaanit ovat nostaneet hänet Suomen luetuimmaksi kirjailijaksi. Perikato on dekkarikirjailijan 22. romaani.

Arvosana kirjalle


Julkaistu: syyskuu 2018
Kustantaja: WSOY
Tyylit: jännitys
Avainsanat: kotimainen
Arvosanalla: 10.00/10
Arvosanoja: 1
Muokattu: kesäkuu 29, 2019

Robert Forsten -kirjasarja

Perikato (Robert Forsten #1)
Kremlin nyrkki (Robert Forsten #2)