Kapteenin tarina
Keskiarvo 3.23
3.23 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (15)
Kirjahyllytilastot

Kapteenin tarina

Norman Spinrad
Julkaistu: 1999 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: The Void Captain's Tale
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi
Avainsanat: avaruusmatkat

Alkuteos ilmestynyt 1983. Suomentanut Kristiina Drews. Päällys: Heikki Kalliomaa. Sidottu, kansipaperi.

Nebula-palkintoehdokas 1983.

Genro Kane Gupta on Dragon Zephyr -avaruusaluksen kapteeni, ja tämä on hänen merkillinen testamenttinsa, selvitys jälkipolville miksi kävi niin kuin kävi.

Gupta on kokenut kapteeni, jolla on takanaan viisitoista vuotta ongelmatonta avaruusmatkailua. Dragon Zephyrin matkalla hän alkaa ilman ulkoisia syitä sanoutua irti totutuista arvoista: sosiaalisista velvoitteista, kapteenin velvollisuuksista, eettisistä normeista.

Gupta ryhtyy kiellettyyn suhteeseen Zephyrin pilotin Dominique Alia Wun kanssa, jonka seksuaalinen energia on valjastettu aluksen tarpeisiin. Yhteisen pakkomielteen vallassa he alkavat suunnitella ”sokeaa hyppyä”, joka johdattaisi matkustajat tyhjyyden tuntemattomien nautintojen pariin...

Norman Spinrad on aikamme merkittävimpiä tieteiskirjailijoita, jonka teoksista on aikaisemmin suomennettu FAN-sarjassa ilmestynyt Deus X (1994).

muokattu 01.01.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Matka alkaa (Across the Universe, #1)Terästuulen yllä (Poseidonin lapset, #2)Taipumaton (Kadonnut laivasto, #1)KuunnousuVoitokas (Kadonnut laivasto, #6)
Paikalla 1 jäsen ja 58 vierailijaa
LordStenhammar
Uusin jäsen: Päivi Tolmunen
Jäseniä yhteensä: 9584