Tuulen laulu (Tuuli tulessa -trilogia #1) - William Nicholson6.88

Alkuteos ilmestynyt 2000. Suomentanut Helena Bützow. Kannen kuva ja kartta: Peter Sis. Typografian suunnittelu: Ilja Karsikas. Sidottu.

William Nicholsonin fantasiatrilogian ensimmäinen osa on vaikuttava ja mukaansatempaava kirja, joka omaperäisyydessään muistuttaa Philip Pullmanin teoksia.

Tarinassa on huimaa jännitystä, kutkuttavaa huumoria sekä päähenkilöt, joihin kiintyy koko sydämestään. Harvinaista kyllä, pääosassa on kokonainen perhe: herkkä, kapinallinen ja hassu Hathin perhe.

Hathit asuvat Aramanthiassa, kaupungissa, joka on jaettu erilaisiin värivyöhykkeisiin. Asuinalue määräytyy perheen saamien pisteiden perusteella. Perheen nuorin, Pinpin -vauva, ei saa ensimmäisessä testissään yhtään pistettä, sillä hän ei suostu vastaamaan typeriin kysymyksiin. Seuraavana kapinoi Kestrel ja lopulta koko perhe on liemessä, tutkijaisä joutuu vankilaan ja äiti ja Pinpin harmaalle alueelle.

11-vuotiaat kaksoset Kestrel ja Bowman lähtevät etsimään Aramanthian kadonnutta johtotähteä, ikivanhaa Tuulen laulua pelastaakseen perheensä ja koko Aramanthian. Heidän mukaansa lähtee myös Mumpo, luokan halveksituin oppilas. Kestrel ja Bowman ovat toisilleen niin läheisiä, että he kykenevät keskustelemaan ajatusten välityksellä.

Tuulen laulu on jännittävä seikkailu ja koskettava tarina, jossa on filosofisen sadun ja fantasian aineksia.

Arvosana kirjalle


Julkaistu: 2002
Kustantaja: Tammi
Tyylit: fantasia, nuoret
Alkuperäinen nimi: The Wind Singer
Arvosanalla: 6.88/10
Arvosanoja: 68
Muokattu: syyskuu 28, 2012

Tuuli tulessa -trilogia -kirjasarja

Sarjalla ei ole virallista suomennettua nimeä.
Tuulen laulu (Tuuli tulessa -trilogia #1)6.88
Ylivaltiaan orjat (Tuuli tulessa -trilogia #2)7.52
Tulilaulu (Tuuli tulessa -trilogia #3)7.40

Kirja-arvioita

6/10 |
syyskuu 12, 2019
Kirja on jokseenkin mitäänsanomaton, tarina jäi jotenkin etäiseksi. Idea oli kyllä hyvä ja oli virkistävää, että päähenkilönä oli kokonainen perhe. En kuitenkaan tykännyt hirveästi.