Tuulen laulu (Tuuli tulessa -trilogia, #1)
Keskiarvo 3.44
3.44 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (68)
Kirjahyllytilastot

Tuulen laulu

William Nicholson
Julkaistu: 2002 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: The Wind Singer
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 2000. Suomentanut Helena Bützow. Kannen kuva ja kartta: Peter Sis. Typografian suunnittelu: Ilja Karsikas. Sidottu.

William Nicholsonin fantasiatrilogian ensimmäinen osa on vaikuttava ja mukaansatempaava kirja, joka omaperäisyydessään muistuttaa Philip Pullmanin teoksia.

Tarinassa on huimaa jännitystä, kutkuttavaa huumoria sekä päähenkilöt, joihin kiintyy koko sydämestään. Harvinaista kyllä, pääosassa on kokonainen perhe: herkkä, kapinallinen ja hassu Hathin perhe.

Hathit asuvat Aramanthiassa, kaupungissa, joka on jaettu erilaisiin värivyöhykkeisiin. Asuinalue määräytyy perheen saamien pisteiden perusteella. Perheen nuorin, Pinpin -vauva, ei saa ensimmäisessä testissään yhtään pistettä, sillä hän ei suostu vastaamaan typeriin kysymyksiin. Seuraavana kapinoi Kestrel ja lopulta koko perhe on liemessä, tutkijaisä joutuu vankilaan ja äiti ja Pinpin harmaalle alueelle.

11-vuotiaat kaksoset Kestrel ja Bowman lähtevät etsimään Aramanthian kadonnutta johtotähteä, ikivanhaa Tuulen laulua pelastaakseen perheensä ja koko Aramanthian. Heidän mukaansa lähtee myös Mumpo, luokan halveksituin oppilas. Kestrel ja Bowman ovat toisilleen niin läheisiä, että he kykenevät keskustelemaan ajatusten välityksellä.

Tuulen laulu on jännittävä seikkailu ja koskettava tarina, jossa on filosofisen sadun ja fantasian aineksia.

muokattu 28.09.2012

Muita kirjoja joista saatat pitää

Illallinen vampyyrin kanssaHistorian vartijat: Circus Maximus (Historian vartijat, #2)TulisydänKaksoisolennotLiekehtivä valtaistuin (Kanen aikakirjat, #2)

Kirja-arvioita (1)

_kirjakeiju_ avatar
Kirjoittanut
3.0

Kirja on jokseenkin mitäänsanomaton, tarina jäi jotenkin etäiseksi. Idea oli kyllä hyvä ja oli virkistävää, että päähenkilönä oli kokonainen perhe. En kuitenkaan tykännyt hirveästi.

Paikalla 2 jäsentä ja 52 vierailijaa
Fievre, Jussi
Uusin jäsen: Mervi Tervo
Jäseniä yhteensä: 9553