Vesitanssija
Keskiarvo 2.50
2.50 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (2)
Kirjahyllytilastot

Vesitanssija

Ta-Nehisi Coates
Julkaistu: toukokuu 14, 2020 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: The Water Dancer
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: historia, maaginen realismi
Avainsanat: 1800-luku

Alkuteos ilmestynyt 2019. Suomentanut Einari Aaltonen. Alkuperäiskansi: Greg Mollica. Kannen kuva: Calida Garcia Rawles. Sidottu, kansipaperi.

Parasta kirjallisuutta Yhdysvalloista

Ta-Nehisi Coates nousee ensimmäisellä romaanillaan Toni Morrisonin rinnalle suurten amerikkalaisten kertojien joukkoon. Vesitanssija on syvällinen, kiehtova ja maaginen tarina identiteetistä ja sisäisestä voimasta.

Hiram, plantaasinomistajan ja orjan jälkeläinen, kasvaa Virginiassa kahden maailman välissä, tietoisena isänperinnöstä, joka ei koskaan voi olla hänen, kadonnutta äitiä kaivaten, orjaväestön ja herrasväen rajalla tasapainoillen. Aikuisuuden lähestyessä Hiram alkaa ymmärtää, miten sortoon perustuva yhteiskunta murenee ympärillä ja tuo hänen kaltaisilleen vain lisää kärsimystä. Kun hän pelastuu hukkumiskuolemalta selittämättömällä tavalla, ainoana muistikuvana outo sininen valo, alkaa vaarallinen matka kohti vapautta, vastuuta ja sisäistä voimaa. HIramin on löydettävä sisältään ikiaikainen kyky, jonka avulla hän voi pelastaa myös läheisensä.

Kiitetty ja palkittu kirjoittaja ja journalisti Ta-Nehisi Coates punoo Hiramin huikeana liitävään tarinaan Yhdysvaltain historian kipukohdat, orjuutettujen vapautusliikkeen legendat ja kaikille kansoille ja aikakausille yhteisen minuuden ja itsenäisyyden etsinnän.

muokattu 15.05.2020

Muita kirjoja joista saatat pitää

Sudenmorsian: Hiidenmaalainen tarinaBaudolinoFirenzen lumoojatarLumen armo (Vihat, #4)Veden vihat (Vihat, #3)
Paikalla 1 jäsen ja 44 vierailijaa
FreakyMike
Uusin jäsen: Virpi Larmila
Jäseniä yhteensä: 9384