Yli uusien rantojen
Keskiarvo 3.32
3.32 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (11)
Kirjahyllytilastot

Yli uusien rantojen

Kimmo Lehtonen
Julkaistu: 2000 (Loki-kirjat)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi
Avainsanat: kotimainen

Kansi: Eeva Louhio. Sidottu, kansipaperi.

Yli uusien rantojen on kertomus eräänlaisesta vedenpaisumuksesta kolmannen vuosituhannen alussa, aikakaudesta, joka on sulkenut silmänsä menneisyydeltä ja katsoo vain eteenpäin. Eurooppa on tuhoutunut varomatonta ydinräjäytystä seuraavan radioaktiivisen laskeutuman vuoksi, ja Yhdysvallat on muuttunut sulkeutuneeksi oikeistokristityksi diktatuuriksi. Maailmantalouden painopiste on siirtynyt Afrikkaan, Aasiaan ja Etelä-Amerikkaan. Kirjan juoni kulkee geeniteknologisen läpimurron liepeillä ympäri uutta maailmaa.

Tarinan päähenkilöihin kuuluvat mm. Mariano, joka on vapaa sademetsäintiaani, japanilainen Shinzuke, joka pakotetaan todellisuuteen virtuaalin auvosta; geeniteknologiayritystä johtava Madame Ling-Hu; kiertolaiselämää viettävät Ventura ja Nuredin sekä Kahil, joka on Fezin kirjaston viimeinen työntekijä. He elävät tulevaisuudessa jossa länsimaiden mahti on romahtanut ja uudet valtarakenteet etsivät muotojaan.

Maailmanlaajuinen tietoverkko on tarinassa kaikenlaisen yhteiskunnallisen toiminnan väline. Keskeiseksi nousee myös toinen nykyisin paljon keskustelua herättänyt geeniteknologia.

Yli uusien rantojen on tarina ympäristön ja kulttuurien monimuotoisuudesta, elämän alkuvoimasta. Se on yhtä lailla tieteisseikkailu, jännitysromaani ja pohdiskeleva etsintäkertomus.

”Pala palalta Lehtosen luontevasti kulkeva teksti rakentaa kuvan tulevaisuudesta, jossa ovat vastakkain ihmiskunnan tulevaisuutta rakentavat pyyteettömät henkilöt ja ihmiset, jotka lähtevät tulevaisuuden suunnittelussaan markkinoiden vallan pohjalta.” – Seppo Lehtinen, Turun Sanomat

(muokattu 01.11.2015)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Terästuulen yllä (Poseidonin lapset, #2)Saga (Saga, #1)Saga: Viides kirja (Saga, #5)GrandvilleLintuhäkki
Paikalla 38 vierailijaa
Uusin jäsen: pupu ystävä
Jäseniä yhteensä: 8804