Ruosteusva (Turmankukka, Rautalintu ja Ruosteusva, #3)
Keskiarvo 3.34
3.34 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (16)
Kirjahyllytilastot

Ruosteusva

Ritva Toivola
Julkaistu: 2001 (Tammi)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: kotimainen

Kannen maalaus: Mika Launis. Kannen suunnittelu: Markko Taina. Sidottu.

Anubis-planeetalle pudonneista Mustista meteoreista on vielä jäljellä suurin ja voimakkain. Se on piilotettuna rikkaan Oron kaupungin alle, jossa sen pahat voimat ovat saaneet valtaansa joukon ihmisiä. Mustien meteorien herrat valmistavat maanalaisessa kaupungissa rautamiehiä, joiden avulla meteori pyrkii hallitsemaan koko planeettaa.

Hopeaseppä on päättänyt tuhota meteorin ja kutsuu kaikki Sinihopean soturit taistelemaan sitä vastaan. Myös mamottipäällikön poika Ulmos saa kutsun ja purjehtiessaan Oroa kohti Ulmos tapaa Feean, Simpukkasaarelta kotoisin olevan tytön, joka osoittautuu myös Sinihopean soturiksi.

Lähestyessään Oroa nuoret alkavat epäillä, että he saapuvat sinne liian myöhään. Mustasta meteorista lähtöisin oleva ruosteusva on tunkeutunut kaupunkiin, rautamiehet partioivat kaduilla ja sieltä paenneet asukkaat kertovat kaupungista pelottavia asioita. Kukaan ei tiedä kuinka Hopeasepälle on käynyt.

Satu ja fantasia ovat tuotteliaan lasten- ja nuortenkirjailijan Ritva Toivolan ominta alaa. Ruosteusva on vaikuttava päätösosa kiitetylle fantasiatrilogialle, jonka aiempia osia ovat Turmankukka ja Rautalintu.

muokattu 25.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Tähtikansan perintöSalatut saaretPimeitä aikoja (Keplo Leutokalma, #4)Maresin voima (Punaisen luostarin kronikoita, #3)Korkea puoliso (Kuparisaari, #2)
Paikalla 54 vierailijaa
Uusin jäsen: Temutzin94
Jäseniä yhteensä: 9662