Kuningastie (Vuorileijonan varjo #2) - Taru ja Tarmo Väyrynen6.82

Kannen kuva: Maarit Inbar. Sidottu.

Lis käyttää ainakin muodollisesti ylintä valtaa Kiilan linnassa Vuorimaassa sillä aikaa, kun hänen miehensä Kareta on sodassa. Memnoa piirittämässä ovat myös Kiilan ylipäällikkö Seloma ja hänen veljenpoikansa Enkala.

Lis on Karetan rinnalla lähtenyt kotoaan Sirpistä Vuorimaahan innoissaan suuresta seikkailusta. Nyt hän tietää, että lähtiessään hän on luopunut myös tavallisen ihmisen arkisesta onnesta. Mutta paluun mahdollisuutta ei enää ole.

Vastentahtoisesti Lis joutuu myöntämään, että sota ei olekaan sellaista kunniakasta oikeiden asioiden puolustamista, mistä hän nuoruusvuosinaan haaveili. Jatkuva kahinointi onkin hidasta, uuvuttavaa ja likaista. Lisin ystävä Tessi on aina kavahtanut sotaa: Tessi uskoo lujasti Koora-jumalaan, joka kieltää kaiken väkivallan käytön.

Kuningastie kertoo koskettavasti sodasta, ystävyydestä ja rakkaudesta. Se on myös kertomus aikuiseksi kasvamisesta ja ihmisyyden etsimisestä. Historia ja mytologia kietoutuvat kirjassa jännittävästi yhteen. Kuningastie vie lukijan mukanaan kiihkeään seikkailuun ja retkelle ihmismielen syvyyksiin.

Kuningastie on Vuorileijonan varjo -nimisen trilogian toinen osa. Sarjan ensimmäinen osa on nimeltään Kuuman tuulen aika.

Arvosana kirjalle


Julkaistu: 1997
Kustantaja: Tammi
Tyylit: fantasiakorkea fantasia, nuoret
Avainsanat: kotimainen
Arvosanalla: 6.82/10
Arvosanoja: 39
Muokattu: huhtikuu 17, 2017

Vuorileijonan varjo -kirjasarja

Vuorileijonan varjo8.00
Tulisydän7.26
Kuuman tuulen aika (Vuorileijonan varjo #1)6.44
Kuningastie (Vuorileijonan varjo #2)6.82
Tähtien kosketus (Vuorileijonan varjo #3)7.12
Jääsilmä (Vuorileijonan varjo #4)7.40
Tulisydän (Vuorileijonan varjo #5)7.36
Tuulen tavoittelua (Vuorileijonan varjo #6)7.14
Talvisateet (Vuorileijonan varjo #7)
Tuulien koti (Vuorileijonan varjo #8)
Raudanluja (Vuorileijonan varjo #9)
Tilinteon aika (Vuorileijonan varjo #10)