Kuningastie (Vuorileijonan varjo, #2)
Keskiarvo 3.37
3.37 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (38)
Kirjahyllytilastot

Kuningastie

Taru ja Tarmo Väyrynen
Julkaistu: 1997 (Tammi)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia, nuoret
Avainsanat: kotimainen

Kannen kuva: Maarit Inbar. Sidottu.

Lis käyttää ainakin muodollisesti ylintä valtaa Kiilan linnassa Vuorimaassa sillä aikaa, kun hänen miehensä Kareta on sodassa. Memnoa piirittämässä ovat myös Kiilan ylipäällikkö Seloma ja hänen veljenpoikansa Enkala.

Lis on Karetan rinnalla lähtenyt kotoaan Sirpistä Vuorimaahan innoissaan suuresta seikkailusta. Nyt hän tietää, että lähtiessään hän on luopunut myös tavallisen ihmisen arkisesta onnesta. Mutta paluun mahdollisuutta ei enää ole.

Vastentahtoisesti Lis joutuu myöntämään, että sota ei olekaan sellaista kunniakasta oikeiden asioiden puolustamista, mistä hän nuoruusvuosinaan haaveili. Jatkuva kahinointi onkin hidasta, uuvuttavaa ja likaista. Lisin ystävä Tessi on aina kavahtanut sotaa: Tessi uskoo lujasti Koora-jumalaan, joka kieltää kaiken väkivallan käytön.

Kuningastie kertoo koskettavasti sodasta, ystävyydestä ja rakkaudesta. Se on myös kertomus aikuiseksi kasvamisesta ja ihmisyyden etsimisestä. Historia ja mytologia kietoutuvat kirjassa jännittävästi yhteen. Kuningastie vie lukijan mukanaan kiihkeään seikkailuun ja retkelle ihmismielen syvyyksiin.

Kuningastie on Vuorileijonan varjo -nimisen trilogian toinen osa. Sarjan ensimmäinen osa on nimeltään Kuuman tuulen aika.

muokattu 17.04.2017

Uusimmat keskustelut

Kirjasarja: Vuorileijonan varjo
Vuorileijonan varjo -sarjan uudet painokset ja ilmaiset e-kirjat
Taru Väyrynen 301 päivää sitten
Aloita uusi keskustelu tästä kirjasta | Näytä kaikki keskustelut

Muita kirjoja joista saatat pitää

Korkea puoliso (Kuparisaari, #2)Odininlapsi (Korpinkehät, #1)Maresin voima (Punaisen luostarin kronikoita, #3)Veren ja luun lapset (Orïsha, #1)Matkalaiset (Syysmaa, #6)
Paikalla 22 vierailijaa
Uusin jäsen: Sari Pentti
Jäseniä yhteensä: 9568