Hiraeth

Katariina Kärkelä
Julkaistaan: heinäkuu 31, 2020 (Aviador)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: kotimainen, mytologia, sadut

Kuvittanut Johanna Aulén. Sidottu.

Satujen ja myyttien maailmasta ammentava romaani kertoo aarneista, jotka suojelevat maailmaa sytyttämillään pyhillä tulilla. Romaanin upea kieli kannattelee sen lukuisia sisäkkäisiä, päähenkilö Astraean kuulemia tarinoita, jotka sijoittuvat milloin pohjoisiin, milloin taas välimerellisiin maisemiin.

Fantasiagenren perinpohjin tunteva kirjailija sekä tekee kunniaa suurille edeltäjilleen että luo uutta tyyliä, jolle on ominaista filosofissävytteinen pohdinta. Teoksen aikatasot liikkuvat esihistoriasta nykyhetkeen ja jopa tulevaisuuteen. Pohjavireeltään romaani henkii kaipuuta menneisiin kulta-aikoihin ja samalla kantaa huolta ihmiskunnan tulevaisuudesta. Samalla se on puhdasverinen seikkailutarina ja luontoretki lukijoiden nautittavaksi.

Katariina Kärkelä (s. 1992) on Tampereella asuva kirjallisuudentutkija, joka valmistelee väitöskirjaa J. R. R. Tolkienista. Hiraeth on hänen esikoisromaaninsa, johon Johanna Aulén on laatinut hienon, kirjan henkeä vahvistavan kuvituksen.

muokattu 13.03.2020

Muita kirjoja joista saatat pitää

Athenen merkki (Olympoksen sankarit, #3)Artemis Fowl: Opalin kosto (Artemis Fowl, #4)Bree Tannerin lyhyt elämäKuolleiden laiva (Magnus Chase, #3)Valeren torvi (Ajan Pyörä, #3)
Paikalla 55 vierailijaa
Uusin jäsen: Ari Maunu
Jäseniä yhteensä: 9329