Hiraeth

Katariina Kärkelä
Julkaistu: heinäkuu 15, 2020 (Aviador)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: kotimainen, mytologia, sadut

Kuvitus ja kansi: Johanna Aulén. Sidottu.

Satujen ja myyttien maailmasta ammentava romaani kertoo aarneista, jotka suojelevat maailmaa sytyttämillään pyhillä tulilla. Romaanin upea kieli kannattelee sen lukuisia sisäkkäisiä, päähenkilö Astraean kuulemia tarinoita, jotka sijoittuvat milloin pohjoisiin, milloin taas välimerellisiin maisemiin.

Fantasiagenren perinpohjin tunteva kirjailija sekä tekee kunniaa suurille edeltäjilleen että luo uutta tyyliä, jolle on ominaista filosofissävytteinen pohdinta. Teoksen aikatasot liikkuvat esihistoriasta nykyhetkeen ja jopa tulevaisuuteen. Pohjavireeltään romaani henkii kaipuuta menneisiin kulta-aikoihin ja samalla kantaa huolta ihmiskunnan tulevaisuudesta. Samalla se on puhdasverinen seikkailutarina ja luontoretki lukijoiden nautittavaksi.

Katariina Kärkelä (s. 1992) on Tampereella asuva kirjallisuudentutkija, joka valmistelee väitöskirjaa J. R. R. Tolkienista. Hiraeth on hänen esikoisromaaninsa, johon Johanna Aulén on laatinut hienon, kirjan henkeä vahvistavan kuvituksen.

muokattu 05.08.2020

Muita kirjoja joista saatat pitää

Mustan myllyn mestariAngedelin prinsessa (Roistoakatemia, #3)VerenvahtiKalle Kimalaisen tarinaEsikoinen (Perillinen, #2)
Paikalla 60 vierailijaa
Uusin jäsen: Patrik Beshar
Jäseniä yhteensä: 9734