Hiraeth - Katariina Kärkelä

Kuvitus ja kansi: Johanna Aulén. Sidottu.

Satujen ja myyttien maailmasta ammentava romaani kertoo aarneista, jotka suojelevat maailmaa sytyttämillään pyhillä tulilla. Romaanin upea kieli kannattelee sen lukuisia sisäkkäisiä, päähenkilö Astraean kuulemia tarinoita, jotka sijoittuvat milloin pohjoisiin, milloin taas välimerellisiin maisemiin.

Fantasiagenren perinpohjin tunteva kirjailija sekä tekee kunniaa suurille edeltäjilleen että luo uutta tyyliä, jolle on ominaista filosofissävytteinen pohdinta. Teoksen aikatasot liikkuvat esihistoriasta nykyhetkeen ja jopa tulevaisuuteen. Pohjavireeltään romaani henkii kaipuuta menneisiin kulta-aikoihin ja samalla kantaa huolta ihmiskunnan tulevaisuudesta. Samalla se on puhdasverinen seikkailutarina ja luontoretki lukijoiden nautittavaksi.

Katariina Kärkelä (s. 1992) on Tampereella asuva kirjallisuudentutkija, joka valmistelee väitöskirjaa J. R. R. Tolkienista. Hiraeth on hänen esikoisromaaninsa, johon Johanna Aulén on laatinut hienon, kirjan henkeä vahvistavan kuvituksen.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Adlibris tarjoaa 10% alennuksen kaikista tuotteista koodilla FALL4BOOKS (voimassa 22.-24.10.)

Julkaistu: heinäkuu 15, 2020
Kustantaja: Aviador
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: kotimainen, mytologia, sadut
Arvosanalla: 7.00/10
Arvosanoja: 2
Muokattu: elokuu 05, 2020

Kirja-arvioita

6/10 |
kesäkuu 01, 2021
Hiraeth on kielellisesti kaunis romaani, mutta turhan raskas lukea. Varsinkin ensimmäinen puolisko oli suorastaan väkisin rämpimistä eteenpäin. Kieli oli todella huolella mietittyä ja koristeellista, mikä saattoi vaikuttaa asiaan, kuten myös ...