Kaikkien on kuoltava

James Hibberd
Julkaistu: lokakuu 20, 2020 (Into)
Alkuperäinen nimi: Fire Cannot Kill a Dragon: Game of Thrones and the Official Untold Story of the Epic Series
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: tietokirja
Avainsanat: tv-sarja

Virallinen ja sensuroimaton tarina kulissien takaa. Alkuteos ilmestynyt 2020. Suomentanut Antti Immonen. Sidottu.

Sen piti olla mahdotonta. Niin kirjailija George R. R. Martin kaiken suunnitteli. Tulen ja jään laulu ­-kirjasarja ei millään ilveellä taipuisi filmattavaksi. Toisin kävi.

Katastrofaalisen alun jälkeen Game of Thronesista kas­voi 2010­-luvun jättimenestys ja katsojien palvoma fantasiasarja. HBO:n tuottama tv­-sarja on tehnyt historiaa monella saralla: se on kerännyt ruutujen ääreen ennätysyleisön, se on kahminut Emmy­-palkintoja ja siitä on tullut paitsi populaarikulttuurin johtotähti myös kriitikoiden lempilapsi. Samalla Game of Thrones on luonut omalakista draamaa ja viitoittanut tietä tv­-sarjojen hui­malle nykysuosiolle.

Miten kaikkien aikojen menestynein tv­-sarja syn­tyi? HBO:n tuella tehdyssä Game of Thrones -kirjassa seurataan ikonisen tv-­sarjan tuotantovaiheita aina sen syntymästä loppuhuipennukseen saakka ja kuullaan mer­kittäviä tarinoita kulissien takaa.

Haastateltavien joukossa ovat Game of Thronesin fantasiamaailman luonut George R. R. Martin, tv-sarjan käsikirjoittajat David Benioff ja D. B. Weiss, näyttelijät Kit Haringtonista Emilia Clarkeen sekä koko tuotantotiimi. Kiehtovia käänteitä täydentävät ennenjulkaisemattomat valokuvat.

muokattu 20.10.2020

Muita kirjoja joista saatat pitää

Harry Potter: Suuri hahmokirjaHarry Potter: Suuri velhouskirjaHobitti Tolkienin silminHobitti: Smaugin autioittama maa. Kuvitettu opasHarry Potter: Legenda
Paikalla 33 vierailijaa
Uusin jäsen: EeFla Q
Jäseniä yhteensä: 9650