Tulevaisuuden lyhyt historia

@ Usko Toivo
(scifidystopia)

Tämän päivän mantra on ”hiilinielu”. Tässä teoksessa hiilinieluja ja ilmastonmuutosta katsotaan uudesta näkökulmasta ja osoitetaan kansantajuisesti, että niiden avulla voidaan korkeintaan vain hieman hidastaa maapallon lämpenemistä. Fossiilisista polttoaineista luopuminen maailmanlaajuisesti pysäyttäisi hiilidioksidipitoisuuden kasvun ilmakehässä, mutta globaalissa maailmassa poliitikot eivät pysty tekemään tarvittavia päätöksiä. Poliitikoille mahdottomaksi asian tekee se, että luonto on vuosimiljoonien kuluessa jalostanut fossiilisen hiilen energialähteenä niin pitkälle, että sen hintalaatusuhde on vapaan markkinatalouden vallitessa ylivoimainen.

Ilmastonmuutos riistäytyy käsistä. Syntyy maailmanlaajuinen kaaos, ja sen syövereissä vanhat valtarakenteet murtuvat. Läntisessä maailmassa kaaoksen keskellä vallan anastaa ideologia, jolla on selkeä visio tulevaisuudesta.

Mutta niin kuin aina ennenkin, vallankumous syö lapsensa, ja ihmiskunta joutuu tuhon tielle. Ihmisen taidot eivät riitä ihmiskunnan pelastamiseen. Läpi koko ihmisen olemassaolon on luontoäiti pitänyt huolta omistaan, mutta onko ihminen asettanut luontoäidin nyt mahdottoman tehtävän eteen?

Oma arvosanani kirjalle


Julkaistu: tammikuu 31, 2020
Kustantaja: BoD
Tyylit: scifi > dystopia
Avainsanat: kotimainen, ydinsota
Arvosanalla: 5.50/10
Arvosanoja: 2
Tietoja päivitetty 25.05.2020

Kirja-arvioita

10/10 Kai Varma 16.09.2020
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ] Lue lisää

Uusimmat keskustelut

Kirjailija: Usko Toivo
Nykyajan Orwell?
Kai Varma 152 päivää sitten
| 8 kommenttia (Kai Varma 31 päivää sitten)
Aloita uusi keskustelu tästä kirjasta | Näytä kaikki keskustelut