Tulevaisuuden lyhyt historia
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Kirjahyllytilastot

Tulevaisuuden lyhyt historia

Usko Toivo
Julkaistu: tammikuu 31, 2020 (BoD)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifidystopia
Avainsanat: kotimainen, ydinsota

Tämän päivän mantra on ”hiilinielu”. Tässä teoksessa hiilinieluja ja ilmastonmuutosta katsotaan uudesta näkökulmasta ja osoitetaan kansantajuisesti, että niiden avulla voidaan korkeintaan vain hieman hidastaa maapallon lämpenemistä. Fossiilisista polttoaineista luopuminen maailmanlaajuisesti pysäyttäisi hiilidioksidipitoisuuden kasvun ilmakehässä, mutta globaalissa maailmassa poliitikot eivät pysty tekemään tarvittavia päätöksiä. Poliitikoille mahdottomaksi asian tekee se, että luonto on vuosimiljoonien kuluessa jalostanut fossiilisen hiilen energialähteenä niin pitkälle, että sen hintalaatusuhde on vapaan markkinatalouden vallitessa ylivoimainen.

Ilmastonmuutos riistäytyy käsistä. Syntyy maailmanlaajuinen kaaos, ja sen syövereissä vanhat valtarakenteet murtuvat. Läntisessä maailmassa kaaoksen keskellä vallan anastaa ideologia, jolla on selkeä visio tulevaisuudesta.

Mutta niin kuin aina ennenkin, vallankumous syö lapsensa, ja ihmiskunta joutuu tuhon tielle. Ihmisen taidot eivät riitä ihmiskunnan pelastamiseen. Läpi koko ihmisen olemassaolon on luontoäiti pitänyt huolta omistaan, mutta onko ihminen asettanut luontoäidin nyt mahdottoman tehtävän eteen?

muokattu 25.05.2020

Muita kirjoja joista saatat pitää

Tarkoitettu (Tarkoitettu-trilogia, #1)Halki ikiyön (Paljaan taivaan alla, #2)Musta miesHerran tarhurit (MaddAddam-trilogia, #2)He eivät tiedä mitä tekevät
Paikalla 47 vierailijaa
Uusin jäsen: Topi Kopakkala
Jäseniä yhteensä: 9455