Hautakello - Juha-Pekka Koskinen

Kiehtova psykologinen kauhutarina Hautakello vie mukanaan mysteerien sävyttämään Eurooppaan 1800-luvun lopussa. Kertomus on sekoitus oikeita historiallisia tapahtumia, vanhoja tutkimuksia ja niiden fiktiivisiä tulkintoja. Myös Viiltäjä-Jackin tekemät murhat joutuvat uuteen valoon.

Axel Svart on uransa alussa oleva taidemaalari, joka ei kykene muistamaan lapsuudestaan juuri mitään. Hän kohtaa viimeinkin ihmisen, joka rakastaa häntä vilpittömästi, mutta rakkaustarina jää lyhyeksi. Axel ryhtyy vanhan kotiopettajansa oppeja noudattaen epätoivoiseen tekoon, joka sotii kaikki luonnonlakeja vastaan, ja pakenee paikalta. Axelin pakomatka vie Pariisin kautta vuoden 1888 sumuiseen Lontooseen.

Euroopassa vallitseva spiritistinen innostus on avannut maailman, ja kaikki on mahdollista, jopa mahdoton. Axel ystävystyy taidemaalari Walter Sickertin kanssa ja alkaa hiljalleen selvittää omaa menneisyyttään ja punnita tekojaan. Outojen ilmiöiden lisäksi Lontoota vaivaa myös Whitechapelissa riehuva sarjamurhaaja, joka viiltelee prostituoituja kuoliaaksi. Voiko kuoleman portista kulkea kahteen suuntaan? Onko joillakin ihmisillä kuolematon sielu ja jos on, miksi? Axel tahtoo selvittää elämän mysteerin, mutta mikä onkaan sen hinta.

Keskustelua: Juha-Pekka Koskinen :: viestejä 1 kpl
Arvosana kirjalle


Julkaistu: kesäkuu 5, 2019
Kustantaja: Storytel original
Tyylit: kauhu, jännitys
Avainsanat: 1800-luku
Arvosanalla: 5.00/10
Arvosanoja: 1
Muokattu: elokuu 27, 2020