Hautakello - Juha-Pekka Koskinen 5.00   1

Kiehtova psykologinen kauhutarina Hautakello vie mukanaan mysteerien sävyttämään Eurooppaan 1800-luvun lopussa. Kertomus on sekoitus oikeita historiallisia tapahtumia, vanhoja tutkimuksia ja niiden fiktiivisiä tulkintoja. Myös Viiltäjä-Jackin tekemät murhat joutuvat uuteen valoon.

Axel Svart on uransa alussa oleva taidemaalari, joka ei kykene muistamaan lapsuudestaan juuri mitään. Hän kohtaa viimeinkin ihmisen, joka rakastaa häntä vilpittömästi, mutta rakkaustarina jää lyhyeksi. Axel ryhtyy vanhan kotiopettajansa oppeja noudattaen epätoivoiseen tekoon, joka sotii kaikki luonnonlakeja vastaan, ja pakenee paikalta. Axelin pakomatka vie Pariisin kautta vuoden 1888 sumuiseen Lontooseen.

Euroopassa vallitseva spiritistinen innostus on avannut maailman, ja kaikki on mahdollista, jopa mahdoton. Axel ystävystyy taidemaalari Walter Sickertin kanssa ja alkaa hiljalleen selvittää omaa menneisyyttään ja punnita tekojaan. Outojen ilmiöiden lisäksi Lontoota vaivaa myös Whitechapelissa riehuva sarjamurhaaja, joka viiltelee prostituoituja kuoliaaksi. Voiko kuoleman portista kulkea kahteen suuntaan? Onko joillakin ihmisillä kuolematon sielu ja jos on, miksi? Axel tahtoo selvittää elämän mysteerin, mutta mikä onkaan sen hinta.
Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu kesäkuu 5, 2019 (Storytel original)
Tietoja muokattu elokuu 27, 2020
Muita teoksia kirjailijalta Juha-Pekka Koskinen
Benjamin Hawk ja Morganin aarre (Benjamin Hawk #8) 8.12   17
Puhdas valhe 8.44   25
Benjamin Hawk ja paholaisen kirstu (Benjamin Hawk #7) 8.12   17
Benjamin Hawk ja kirottu kultaraha (Benjamin Hawk #6) 7.00   1
Haukansilmä 7.00   1
Hukkuva maa 6.00   1
Benjamin Hawk ja kultainen sapeli (Benjamin Hawk #5) 7.00   1