Rautasusi (Vardari #1) - Siri Pettersen 8.90   10

Alkuteos ilmestynyt 2020. Suomentanut Eeva-Liisa Nyqvist. Kansi: Siri Pettersen. Sidottu.

Tähtifantasia-palkintoehdokas 2022.

Vangitseva pohjoinen mysteeri verestä, halusta ja riippuvuudesta.

Juva inhoaa verenlukijoita. Heitä ihaillaan ja ylistetään kyvyistään, mutta he ovat pelkkiä rahan- ja vallanjanoisia huijareita. Juva tietää tämän varsin hyvin, koska hän on syntynyt verenlukijoiden sukuun.

Kun Juvan perhettä uhkaavat vardarit, kammottavat olennot jotka eivät vanhene, hän sotkeutuu mukaan kamppailuun verenlukijoiden perinnöstä: synkästä salaisuudesta, joka kerran mullisti koko maailman – ja saattaa tehdä niin uudestaan. Selviytyäkseen Juvan on kohdattava lapsuusmuistonsa, jonka hän on yrittänyt unohtaa: hän on nähnyt paholaisen.

Rautasusi aloittaa itsenäisen Vardari-trilogian, joka sijoittuu samaan fantasiauniversumiin kuin palkintoja ja kansainvälistä ylistystä kahminut Korpinkehät-sarja.


Siri Pettersen :: viestejä 20 kpl

Kirja julkaistu toukokuu 25, 2021 (Jalava)
Alkuperäinen nimi 'Jernulven'
Käännetty englanniksi The Iron Wolf

Tietoja muokattu huhtikuu 20, 2022

Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni

Vardari -kirjasarja

Sarja sisältää 1 pääteosta ja yhteensä teoksia 1 kpl.

Trilogia, joka sijoittuu samaan fantasiauniversumiin kuin Korpinkehät-sarja.

Rautasusi (Vardari #1) 8.90   10

Kirja-arviot & arvosanat

Keskiyön kyyhkynen
Arvosanat 207
Kirja-arviot 71
Viestit 6
kesäkuu 18, 2021
10 / 10

Aloittaessani Rautasusi-kirjan oletin sen olevan aiemman Korpinkehät-sarjaa peilaava teos. Sain kuitenkin huomata piteleväni käsissäni kekseliäästi ja ajatuksella luotua tarinaa, joka ei toistanut vanhaa vaan loi uutta. Siri Pettersen imi kerronnallaan minut mukaan Juvan tarinaan ja mikä tarina se olikaan! Tapahtumia riitti ja pidin siitä, kuinka asioita annettiin lukijalle pikkuhiljaa eikä kaikkea paljastettu yhden luvun sisällä. Hahmot olivat kekseliäitä ja erityisesti tietty myöhemmin mukaan saapunut hahmo valloitti minut totaalisesti! Rautasusi oli parhaita nauttimiani kirjoja pitkään aikaan ja muistutti siitä, miksi rakastan lukemista niin kovasti. Kirjan sisäkansissa oleva kartta auttoi hahmottamaan tapahtumapaikkoja ja sai Rautasuden tuntumaan entistä todenmukaisemmalta. En malta millään odottaa seuraavaa osaa ja tulen varmasti lukemaan tämän Pettersen kovakantisen ihmeen uudelleen moneen otteeseen ennen seuraavan osan saamista käsiini.

Enni
Arvosanat 6
Kirja-arviot 3
Viestit 0
heinäkuu 21, 2021
10 / 10

Korpinkehät-trilogia nousi yläasteen aikana suureksi suosikikseni, ja olenkin kiitellyt kyseistä sarjaa syvästi omien kirjoituksieni parantamisesta. Siri Pettersen kuitenkin yllätti minut jälleen uudella kirjallaan, ja huomasin rakastuvani hänen kirjoitustyyliinsä samalla tavalla kuin useampi vuosi sitten. Rautasusi nousi siis välittömästi uudeksi suosikiksi. Sen kyllä sanon, että jo kirjoitustyylistä huomaa Vardarin kohderyhmän olevan hitusen Korpinkehiä vanhempi (yllätyksenä oli lukea ensimmäistä kertaa vittu-kirosanaa fantasiakirjassa, mutta sehän nyt ei haitannut).

Salka
Salka
Arvosanat 672
Kirja-arviot 0
Viestit 1
lokakuu 18, 2021
Antoi 10 / 10 arvosanan kirjalle
sterle
sterle
Arvosanat 1581
Kirja-arviot 2
Viestit 11
elokuu 28, 2021
Antoi 6 / 10 arvosanan kirjalle
Kitsusi
Kitsusi
Arvosanat 118
Kirja-arviot 3
Viestit 0
elokuu 20, 2021
Antoi 7 / 10 arvosanan kirjalle
Fade
Fade
Arvosanat 231
Kirja-arviot 32
Viestit 0
heinäkuu 26, 2021
Antoi 10 / 10 arvosanan kirjalle
Tikkerperi
Tikkerperi
Arvosanat 4
Kirja-arviot 0
Viestit 0
kesäkuu 26, 2021
Antoi 10 / 10 arvosanan kirjalle