Callandor (Ajan Pyörä, #6)
Keskiarvo 3.86
3.86 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (240)
Kirjahyllytilastot

Callandor

Robert Jordan
Julkaistu: 1999 (Karisto)
Alkuperäinen nimi: The Dragon Reborn
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia
Osallistu keskusteluun (viestejä 51 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1991. Suomennos sisältää alkuteoksen luvut 30–56. Suomentanut Marja Sinkkonen. Kartta: Thomas Canty. Päällys: Ciruelo Cabral. Sidottu.

Hugo-palkintoehdokas 2014 (koko sarja).

Ajan Pyörä pyörii vääjäämättä, ja aikakaudet seuraavat toisiaan. Vain myyttiset sankarit ovat ikuisia...

Tearin Kallion sydämeksi kutsutussa kammiossa säilytetään maagista Callandorin kristallimiekkaa, johon pystyy tarttumaan vain uudesti syntynyt Lohikäärme. Onko miekka oleva nuoren Rand al'Thorin kohtalo? Omia teitään kulkenut Rand pääsee tunkeutumaan Tearin linnakkeeseen ja joutuu siellä kohtalokkaaseen taisteluun. Pimeän valtias Ba'alzamon vaanii hänen henkeään.

Taru Ajan Pyörästä on huikea kertomus nuorukaisesta, joka etsii omaa paikkaansa ajan kudelmasta. Moniosainen Ajan Pyörä on modernin fantasiakirjallisuuden menestyneimpiä sarjoja.

muokattu 25.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Vuorileijonan varjoTaistelun myrskyt (Throne of Glass, #5)Tuulen nimi (Kuninkaansurmaajan kronikka, #1)Mifongin lunastama (Mifonki-sarja, #6)Mifongin kätkemä (Mifonki-sarja, #4)

Kirja-arvioita (2)

Sa Arctos avatar
Kirjoittanut
5.0
Robert Jordan: Callandor *****/***** Enemmän tai vähemmän vakavasti Ajan Pyörään koukuttuneena maltoin tuskin odottaa saavani käsiini Callandorin. Callandor on jatkoa Tornin salaisuudelle, joka sekin on mukaansatempaava ja valtavan hieno kirja. Kirjasarjaa on hieman tökeröä aloittaa keskeltä ja Callandor vaatiikin, että lukija on perillä aikaisempien osien tapahtumista. Rand al'Thor on jäänyt hieman taka-alalle muutamassa aikaisemmassa kirjassa ja Callandorissakin seurataan ... (lisää)
Jackalbury avatar
Kirjoittanut
4.0
Callandor on yksi parhaimpia Ajan Pyörän osia. Tarina on jännä ja ehyt vaikka kirja on The Dragon Reborn teoksen viimeinen osa, sillä kirjat jaettiin Suomessa palasiksi. Kirja päättyy myös jännittävästi taisteluun Tearissa. Callandor toimii myös aika hyvin itsenäisenä teoksena, tosin kaikesta ei pääse kärryille ellei ole lukenut aiempia sarjan osia. Hyvä kirja ja suosittelen kaikille Ajan Pyörää lukeville tai sen aloittaneille. Arvosana: 8-.
Paikalla 34 vierailijaa
Uusin jäsen: Ekoa
Jäseniä yhteensä: 9552