Herran soturit 2

Andrzej Sapkowski
fantasia > historiallinen fantasia
Herran soturit 2 (Hussilaistrilogia #2) - Andrzej Sapkowski

Alkuteos ilmestynyt 2004. Sisältää alkuteoksen jälkimmäisen puolikkaan. Suomentanut Tapani Kärkkäinen. Päällyksen kuvitus: Alejandro Colucci. Sidottu, kansipaperi.

Hirtehistä menoa Euroopan keskiajassa

Puolan kirjallisen kentän suuri tarinaniskijä Andrzej Sapkowski on jälleen vauhdissa. Lääkärialkemisti Reynevanin myrskyisä kujanjuoksu jatkuu sarjana vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Kirjassa Herran soturit 1 Troskyn linnan tyrmästä taikakeinoin vapautunut Reynevan jäljittää Herran soturit 2:ssa salaperäistä Vogelsangia, päätyy kiipelistä toiseen ja tavoittaa lopulta rakastamaansa Nicolettan – vai tavoittaako?

”Andrzej Sapkowskin jutustelevaa historiallista tarinointia on nautinnollista lukea. – – Sapkowskin trilogian julkaiseminen suomeksi erinomaisena käännöksenä suoraan puolan kielestä on kustantamolta selvä kulttuuriteko.” – Vesa Sisättö, Helsingin Sanomat

Arvosana kirjalle


Julkaistu: heinäkuu 1, 2021
Kustantaja: WSOY
Tyylit: fantasiahistoriallinen fantasia
Alkuperäinen nimi: Boży bojownicy
Käännetty englanniksi: Warriors of God
Arvosanalla: 7.00/10
Arvosanoja: 2
Muokattu: heinäkuu 02, 2021

Hussilaistrilogia -kirjasarja

”Hussilaistrilogia on Noituri-sarjan veroista fantasiaa.” – Vesa Sisättö, Helsingin Sanomat.

Trilogia julkaistaan suomeksi kuuteen osaan jaettuna.

Sarja on Sapkowskin kuvia kumartelematonta, pistävän hauskaa ja railakasta kerrontaa parhaimmillaan. Se sukeltaa syvälle keskiaikaan, kirjailijan kotiseudun Sleesian ja sen lähialueiden vaiheikkaiseen historiaan 600 vuotta sitten, kun Rooman kirkko inkvisitioineen pyrki keinoja kaihtamatta nujertamaan böömiläisen uskonpuhdistaja Jan Husin kannattajien levittämät vaaralliset harhaopit.

Narrenturm 1 (Hussilaistrilogia #1)6.86
Narrenturm 2 (Hussilaistrilogia #1)7.32
Herran soturit 1 (Hussilaistrilogia #2)7.42
Herran soturit 2 (Hussilaistrilogia #2)