Hiirirouva ja ruusupensaan viisaat
Keskiarvo 3.80
3.80 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (20)
Kirjahyllytilastot

Hiirirouva ja ruusupensaan viisaat

Robert C. O'Brien
Julkaistu: 1977 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Mrs. Frisby and the Rats of NIMH
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiaeläinfantasia, nuoret
Avainsanat: elokuva

Alkuteos ilmestynyt 1971. Suomentanut Mikko Kilpi. Sidottu, kansipaperi.

Huippuälykkäät koe-eläinrotat karkaavat laboratoriosta ja perustavat oman modernin yhdyskuntansa ruusupensaan alle. Ruusupensaan naapurustossa asuu hiirirouva Frisby lapsilaumansa kanssa. Kun eräänä päivänä rouva Frisby joutuu pyytämään apua ruusupensaan viisailta, paljastuu jotain merkillistä hiirirouvan miesvainajan menneisyydestä.

Kirjasta on tehty myös laadukas kokoillan animaatioelokuva The Secret of NIMH (ilmestyi Suomessa nimellä NIMH – Rouva Brisby ja hänen salainen maailmansa).

muokattu 20.05.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

Tulitähden tehtävä (Soturikissat-erikoisseikkailut, #1)Taivasklaanin kohtalo (Soturikissat-erikoisseikkailut, #2)Taivaan tuli (Etsijät, #5)Kertomattomia tarinoita (Soturikissat-novellit, #1)Näkö (Soturikissat: Kolmikon mahti, #1)

Kirja-arvioita (3)

Donkii avatar
Kirjoittanut
4.0
Olen pienenä nähnyt kirjasta tehdyn elokuvan useasti ja siksi päädyin lukemaan tämän kirjan. Mielipiteisiini saattaa vaikuttaa muistipätkät elokuvasta, mutta pidin kirjasta todella paljon. Kirjan kerronta on sujuvaa, eikä siinä kertaakaan ajauduta jaaritelemaan turhia. Juoni on eheä ja pysyy jatkuvasti mielenkiintoisena, samoin kun henkilötkin. Erityisenä ansiona haluan mainita juonen. Se on yksinkertainen, mutta selkeä. Mielestäni kirjoista usein puuttuu tällainen selkeä ... (lisää)
Matti Karjalainen avatar
Kirjoittanut
5.0
Leskeksi äskettäin jääneen hiirirouva Frisbyn nuorin lapsi Timothy sairastuu vakavasti jokakeväisen muuttopäivän alla, ja hukka uhkaa periä koko perheen maanviljelijän auran muodossa ellei apua saada mistään. Viisaan pöllön, valkean hiirivanhuksen ja nuoren variksenpoikasen avustamana hiirirouva tutustuu läheisen ruusupensaan alla asustaviin rottiin, jotka eivät olekaan mitä tahansa pienjyrsijöitä. Frisby pääsee osalliseksi suuresta salaisuudesta, joka sivuaa myös hänen ... (lisää)
Marski avatar
Kirjoittanut
3.0
Jos oikein muistan, nii tää oli jotenki tosi aww. En kuitenkaan voi arvostella kunnolla, koska opettaja luki tän luokalle ku olin kolmannella, sillon ainakin tykkäsin.
Paikalla 1 jäsen ja 48 vierailijaa
Isabel West Allen
Uusin jäsen: Topi Kopakkala
Jäseniä yhteensä: 9455