Hiirirouva ja ruusupensaan viisaat

Robert C. O'Brien
fantasia > eläinfantasia, nuoret
Hiirirouva ja ruusupensaan viisaat - Robert C. O'Brien7.60

Alkuteos ilmestynyt 1971. Suomentanut Mikko Kilpi. Sidottu, kansipaperi.

Huippuälykkäät koe-eläinrotat karkaavat laboratoriosta ja perustavat oman modernin yhdyskuntansa ruusupensaan alle. Ruusupensaan naapurustossa asuu hiirirouva Frisby lapsilaumansa kanssa. Kun eräänä päivänä rouva Frisby joutuu pyytämään apua ruusupensaan viisailta, paljastuu jotain merkillistä hiirirouvan miesvainajan menneisyydestä.

Kirjasta on tehty myös laadukas kokoillan animaatioelokuva The Secret of NIMH (ilmestyi Suomessa nimellä NIMH – Rouva Brisby ja hänen salainen maailmansa).

Arvosana kirjalle


Julkaistu: 1977
Kustantaja: WSOY
Tyylit: fantasiaeläinfantasia, nuoret
Avainsanat: elokuva
Alkuperäinen nimi: Mrs. Frisby and the Rats of NIMH
Arvosanalla: 7.60/10
Arvosanoja: 20
Muokattu: toukokuu 20, 2018

Kirja-arvioita

10/10 |
elokuu 09, 2013
Leskeksi äskettäin jääneen hiirirouva Frisbyn nuorin lapsi Timothy sairastuu vakavasti jokakeväisen muuttopäivän alla, ja hukka uhkaa periä koko perheen maanviljelijän auran muodossa ellei apua saada mistään. Viisaan pöllön, valkean ...
6/10 |
toukokuu 06, 2013
Jos oikein muistan, nii tää oli jotenki tosi aww. En kuitenkaan voi arvostella kunnolla, koska opettaja luki tän luokalle ku olin kolmannella, sillon ainakin tykkäsin.
8/10 |
marraskuu 26, 2007
Olen pienenä nähnyt kirjasta tehdyn elokuvan useasti ja siksi päädyin lukemaan tämän kirjan. Mielipiteisiini saattaa vaikuttaa muistipätkät elokuvasta, mutta pidin kirjasta todella paljon. Kirjan kerronta on sujuvaa, eikä siinä ...