Tuhkan valtiatar, osa 1

Sarah J. Maas
fantasia > korkea fantasia, nuoret
Tuhkan valtiatar, osa 1 (Throne of Glass #7) - Sarah J. Maas8.84

Alkuteos ilmestynyt 2018. Sisältää alkuteoksen ensimmäisen puolikkaan. Suomentanut Sarianna Silvonen. Sidottu, kansipaperi.

”Olipa kerran maa, joka paloi kauan sitten tuhkaksi, ja siellä nuori prinsessa, joka rakasti valtakuntaansa... Prinsessa, jonka oli määrä elää tuhat vuotta. Kauemminkin. Se oli ollut hänen lahjansa. Nyt se oli kirous.”

Aelin Galathynius on loukussa rautaisessa arkussa. Hän tietää, ettei pääse koskaan vapaaksi, mutta hän on valmis suojelemaan salaisuuksiaan – ja samalla maailmaa – katkeraan loppuun asti. Aelinin kärsiessä hänen ystävänsä tekevät parhaansa puolustaakseen Terrasenia hyökkääjiltä, mutta Erawanin armeijan ylivoima on musertava. Onnistuuko Aelin vapautumaan? Ja pystyvätkö hänen ystävänsä puolustamaan hänen valtakuntaansa sinne työntyvältä pimeydeltä?

Intohimoisesti fanitetun Throne of Glass -sarjan seitsemäs ja viimeinen osa on kaikkea sitä, mistä salamurhaajan, kuningattaren ja tulisydämen matkaa kohti valtaistuinta seuranneet lukijat ovat haaveilleet: eeppinen, sydäntävihlovan jännittävä ja räjähtävän toiminnantäyteinen. Yhdysvalloissa Throne of Glass nousi päätösosan julkaisun myötä New York Timesin bestsellerlistausten kärkisarjaksi, ja kirja toi Maasille Goodreads Choice Awards -palkinnon neljättä vuotta peräjälkeen. Tuhkan valtiatar julkaistaan suomeksi kahdessa osassa.

”Sarjan arvoinen päätösosa yhdelle vuosikymmenen parhaista fantasiasarjoista.” – TIME Magazine

Keskustelua: Sarah J. Maas :: viestejä 21 kpl
Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: 30 päivän ilmainen Nextoryn kokeilujakso koodilla 🠊 risingshadow (lisätietoa)

Julkaistu: toukokuu 5, 2022
Kustantaja: Gummerus
Tyylit: fantasiakorkea fantasia, nuoret
Alkuperäinen nimi: Kingdom of Ash
Arvosanalla: 8.84/10
Arvosanoja: 13
Muokattu: toukokuu 06, 2022

Throne of Glass -kirjasarja

Throne of Glass on seitsenosainen sarja, jonka viimeinen kirja julkaistaan suomeksi kahtena niteenä. Lisäksi sarjaan kuuluu novellikokoelma The Assassin's Blade, jonka viisi pienoisromaania kertovat päähenkilön seikkailuista ennen Lasipalatsia. Kirja ilmestyi alkukielellä maaliskuussa 2014, sarjan toisen ja kolmannen osan välissä. The Assassin's Bladen suomentamisesta ei ole tietoa.

"Sarjaa on luonnehdittu Game of Thronesiksi naisille ja Celaenaa Frodon ja Jon Snow'n veroiseksi eeppiseksi sankariksi."

Lasipalatsi7.70
Keskiyön kruunu (Throne of Glass #2)7.90
Tulen perillinen (Throne of Glass #3)8.64
Varjojen kuningatar (Throne of Glass #4)8.70
Taistelun myrskyt (Throne of Glass #5)8.76
Aamunkoiton torni (Throne of Glass #6)8.04
Tuhkan valtiatar, osa 2 (Throne of Glass #7)8.90
Tuhkan valtiatar, osa 1 (Throne of Glass #7)8.84

Kirja-arvioita

8/10 |
tänään 10:53
Viimeinkin ensimmäinen puolisko tästä sarjan viimeisestä osasta ilmestyi suomeksi! Kirjassa päähenkilömme kasvattavat joukkojaan ympäri maailmaa epäilemättä eeppistä lopetusta varten. On draamaa, toivottomuutta ja yllättäviä ...