Pienet jumalat (Kiekkomaailma, #13)
Keskiarvo 4.05
4.05 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10Arvosanoja (154)
Kirjahyllytilastot

Pienet jumalat

Terry Pratchett
Julkaistu: huhtikuu 26, 2004 (Karisto)
Alkuperäinen nimi: Small Gods

Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: huumori
Osallistu keskusteluun (viestejä 82 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1992. Suomentanut Mika Kivimäki. Kannen kuva: Kannen kuva: Josh Kirby.

1. painos: Karisto, 2004. Sidottu, kansipaperi.
2. painos: Karisto, 2008. Nidottu.

Kiekkomaailma on paikka, missä mukaville ihmisille tapahtuu merkillisiä asioita. Otetaan nyt vaikka melonipellollaan puuhasteleva Brutha, jonka luo ilmestyy jumala – hyvin pieni tosin, mutta jumala yhtä kaikki. Ja kova komentamaan.

Lähes lukutaidoton Brutha pääsee Om-jumalan matkassa paikkaan, joka kovasti muistuttaa antiikin Kreikkaa. Vierailunsa aikana Brutha tutustuu filosofiaan, kirjallisuuteen ja muihin mullistaviin asioihin. Omnian pappisvaltio on kuitenkin riidoissa vapaamielisemmän naapurivaltio Efeben kanssa, ja asioita ratkotaan tulella ja miekalla. Tietysti Brutha sotkeutuu kiistaan mukaan...

Muokannut Jussi (07.02.2016)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Maanalainen elefantti (Kiekkomaailma, #24)FC Akateemiset (Kiekkomaailma, #32)Happy familyYövartiosto (Kiekkomaailma, #27)Verenhimoiset vintiöt 2 (Verenhimoiset vintiöt, #2)

Kirja-arvioita (1)

Kuurosokea Pianisti avatar
Kirjoittanut ()
3.5
Tämän kirjan lopussa on jotain todella symbolista. Kuten kirjan hahmotkin sanovat, en tiedä tarkkaan minkä symboli se on, mutta ainakin se sai aikaan pienet kylmät väreet. Pienet jumalat on 12. lukemani Pratchettin teos, ja se näkyy siinä, ettei Kiekkomaailman perushuumori enää iske yhtä vahvasti kuin alussa. Tämä kirja muistuttaa jossain määrin Pyramideja: Efebe ja jumalat esiintyvät molemmissa. Efebe on kirjan parasta antia, filosofit ovat lempihahmojani. Linnoituksen ... (lue lisää)
Paikalla 31 vierailijaa
Uusin jäsen: Samu
Jäseniä yhteensä: 8251